Izaberi svoju avanturu #VIDISRBIJU – Banja Vrujci-Divčibare

27. Maj 2020
Image by Justus Zeemann from Pixabay
Image by Justus Zeemann from Pixabay

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišli su sa novinarskim ekipama banju Vrujci i Divčibare.

Uverili su se u to da oni koji se odluče da odmor provedu u toj banji, nadomak Mionice, mogu da uživaju u prelepim prirodnim pejzažima, lekovitoj vodi i blatu, ukusnim tradicionalnim srpskim specijalitetima, kao i ljubaznosti domaćina. 

Obišli su radove na izgradnji novog hotela koji će imati 22 apartmana i nalazi se u okviru kompleksa "Nova Banja Vrujci" koji raspolaže sa 7 bazena sa termomineralnom, lekovitom vodom, aqua parkom i drugim sadržajima. 

Nedaleko od banje Vrujci, u mioničkom selu Struganik nalazi se rodna kuća vojvode Živojina Mišića, jednog od najznačajnijih vojnih zapovednika Srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Nedaleko odatle je još jedno interesantno mesto - Tkački dvor – kuća naše poznate akademske umetnice Zagorke Stojanović koja se bavi ilustracijom, modnim kostimom, scenografijom, kostimografijom i tapiserijom. Njeno novo umetničko delo su šik šajkače koje i žene mogu da nose.

Putovanje po Srbiji nastavili su na poznatom planinskon turističkom mestu – Divčibare, koja se nalazi u centralnom delu planine Maljen.

Ministar Ljajić i v.d. direktora TOS-a Labović, obišli su novi hotel našeg proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića "Crni Vrh", koji raspolaže sa 112 soba, kongresnim salama, wellness & spa centrom i drugim sadržajima, a u toku su završni radovi na izgradnji sportske hale. Na Divčibarama je razvijen boravišni, zdravstveno–rekreativni, sportsko–rekreativni i izletnički turizam.

Kada ste u tom kraju ne propustite da obiđete Valjevo - grad bogate istorije, tradicije i kulture.

Reka Gradac predstavljava jednu od najomiljenijih destinacija za ljubitelje sportskog ribolova u ovom delu Evrope. Kao značajane turističke destinacije ovog kraja izdvajaju se selo Brankovina, manastiri Lelić, Ćelije i Pustinja koji privlače veliki broj vernika i hodočasnika.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...