Intervju: Verica Rakočević – Maštam o rajskom ostrvu Bora Bora

23. Decembar 2019
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

O Verici Rakočević često mislimo da znamo sve, jer se modom bavi od 1983. godine kada je otvorila butik “Ella”, a 16 godina kasnije počinje da se bavi i visokom modom. Njene kreacije videla je publika na mnogim prestižnim domaćim i svetskim manifestacijama - Nedelji mode u Rimu, Milanu, Los Anđelesu, Beču, Moskvi, St. Petersburgu, na Kubi… i naravno Beogradu. Ona dizajnira i proizvodi ekskluzivne uniforme za Hotel Hyatt Beograd, Montenegro Airlines, Aerodrom Beograd, Restoran Maderu, Privrednu i Piraeus banku… A ljubav popularne modne kreatorke i kompozitora Veljka Kuzmančevića - uzburkala je javnost. Ali za Turistički Svet ona priča o slobodi koju je otkrila, zahvaljujući Veljku, putujući kamperom, kako svake godine u oktobru ide na odmor na neku daleku destinaciju i priznaje da za nove dimenzije hedonizma nikada nije kasno...

• Zahvaljujući svojoj profesiji, dosta putujete. U kom hotelu ste se najbolje osećali?

- Kao poklon za rođendan dobila sam sobu u hotelu Ritz u Parizu, u kojoj je boravila i Coco Chanel. Količina uzbuđenja i neprospavana noć učinili su da ovi trenuci ostanu nešto najlepše vezano za hotele u kojima sam boravila.

Ne tolerišem ništa!

• Šta vam je kao poslovnoj ženi važno u hotelu? Šta tolerišete u hotelu a šta nikako ne opraštate?

- Ako putujem poslovno važno mi je da hotel bude blizu centra u kome imam sastanak. Možda sam namćor, ali komfor, vrhunska usluga i besprekorna organizacija hotela mi je izuzetno važna.
Pošto se trudim da odsedam u najboljim hotelima koji ozbiljno koštaju, ne opraštam ništa i ne tolerišem ništa!

• Kao gošća koja zna šta želi i ne prihvata kompromis kada je u pitanju kvalitet usluge, koji hotel ima vašu preporuku? A koji vas je najviše razočarao?

- Svi hoteli grupacije Leading Hotels of the World su besprekorni.
S druge strane, hotel Danieli u Veneciji ima neprocenjivu istorijsku vrednost, ali veličina soba i opremljenost nije na nivou njihove cene. 

• Da li su posete wellness centrima jedan od vaših rituala i preventiva za dug i zdrav život?

- Svakako. Dok sam živela u gradu - šest puta nedeljno išla sam u teretanu, tri puta na masažu, saunu i bazen. Sve to je doprinelo da u ovim godinama imam, pre svega, snage da neumorno radim, a zatim i izgled kojim sam zadovoljna.

•  Šta očekujete od dobrog W&S centra? 

- Besprekornu higijenu, odličnu opremljenost i uslužno osoblje.

• U čemu najviše uživate, koju vrstu masaže volite i najčešće praktikujete?

- Ja sam sportski tip i prija mi jaka, sportska masaža, kao i tretmani za detoksikaciju organizma.

U harmoniji sa sobom

• Šta za vas znači zdrav život?

- Zdrav život, pre svega, podrazumeva život u harmoniji sa samim sobom. Zadovoljan i srećan čovek je uglavnom zdrav. Način ishrane, život u prirodi, fizička aktivnost i odsustvo bilo koje negativne emocije su uslovi za zdravlje i dugovečnost.

Otuda i moja selidba na Avalu, moj beg od gradske vreve, usijanog asfalta i ljudi koji su gramzivi na materijalno – što je bitno uticalo na moj mentalni sklad i opuštenost.

• Šta putovanja inače znače u vašem životu?
 
- Uvek nezaboravno iskustvo, upoznavanje različitih nacija, kultura, navika i predela. Iskustva u tim komunikacijama su od neprocenjive vrednosti.
Bez obzira na koji način putujete, to je mogućnost da svoj život obogatite sećanjima koja vam ni jedna vremenska ili životna nepogoda ne može srušiti.

• Koja vam je omiljena destinacijau svetu, a koja u Srbiji?

- Već par godina je to Tulum u Meksiku. Ove godine sam bila u Holbox-u, takođe u Meksiku. A u našoj zemlji moja omiljena destinacija je Tara, magična lepotica Srbije.

• Gde još niste bili, a želeli biste da odete?

- Bora Bora! Kako znam i umem moram da odem na to rajsko ostrvo. Volim vrhunski smeštaj i luksuz, a u ovom slučaju to mnogo košta, pa ću na to putovanje sačekati još neko vreme.

Samo je nebo granica...

• Koje putovanje je učinilo da bolje spoznate sebe? 

- Na nagovor mog supruga Veljka, isprobala sam letovanje kamperom. Znajući me, iznajmio je kamper za šestoro da bih imala komfor, da ne poludim i vratim se sa puta ranije. Na tom letovanju sam prvi put doživela jutra u prirodi gde vam od kiseonika krene vrtoglavica. Sami ste sa sobom i svojim mislima. Shvatila sam tada da jedino priroda daje mogućnost da se suočite sa sobom, darujući vam spokoj.

• Šta vam se na kampovanju najviše dopalo? 

- Put kamperom je takav da vam je samo nebo granica. Beskrajna sloboda bez ograničenja koja vam postavljaju i najluksuzniji hoteli. Ja sam osoba kojoj je potrebna akcija, pa moj odmor ne podrazumeva ležanje na pesku. Kamper vam daje izbor da iz dana u dan osvajate nove krajolike. Buđenje uz zvuk talasa na nekoj divljoj plaži, jutarnja kafa uz koju morski beskraj snažno inspiriše potpuno je nova, tek otkrivena dimenzija hedonizma. Zahvalna sam Veljku koji je moj životni sadržaj obogatio ovim iskustvom.

Marina Bulatović
Foto: Privatna arhiva

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...