I čačanska agencija otkazala letovanje putnicima

04. Jul 2018
I čačanska agencija otkazala letovanje putnicima

U novoj, već trećoj prevari domaćih turista za poslednjih mesec dana, na samom početku sezone, "nastradalo" je više od 100 nesuđenih putnika u Grčku, koji su aranžman uplatili čačanskoj agenciji "Jazz Travel".

Turisti iz Beograda, Valjeva, Šapca, Lazarevca, Aranđelovca, Čačka, Kraljeva i Kragujevca na letovanje u Paraliju i Olimpik bič krenuli su u ponedeljak veče sa zbornog mesta u Čačku, ali se njihovo putovanje završilo nakon samo sat vremena vožnje u Kragujevcu, odnosno Kraljevu.

Tada su dva autobusa, od kojih je jedan u vlasništvu "Jazz Travela" jednostavno ispražnjena, a turistima, od kojih je većina za povratak kući morala da se snalazi sama kako zna i ume, kratko saopšteno da se aranžman – otkazuje!

Nešto više sreće imala je manja grupa putnika iz zapadne Srbije, njih 12 iz Valjeva i dvoje iz Lazarevca, koje je nakon dva sata neizvesnosti i čekanja, autobus "Jazz Travela" ipak vratio u njihove gradove.

"Od početka je bilo sumnjivo"

Jedna od putnica, Valjevka Olgica Radovanović, priča za "Blic" da joj je polazak na letovanje od početka bio sumnjiv.

- Najpre je po nas u Valjevo agencija poslala četiri taksi-kruzera, pa nas je put do Čačka koštao dodatnih 15 evra po osobi. Polazak iz Čačka je bio planiran u 20 sati, a prvi utisak mi je bio da je vozač delovao krajnje nervozno. Prtljag je u bunker ubacivao bez ikakvog reda, iako je bilo logično da na dnu bunkera budu koferi i torbe putnika koji izlaze poslednji. Kada smo ušli u autobus zatekli smo prljavštinu i otpatke od prethodne ture, kao da vozilo uopšte nije bilo pripremljeno za novi put - priča Olgica.

Ona navodi da se potom pojavio mladić koji se predstavio kao vođa puta, ali uopšte nije obavio prozivku putnika niti proverio njihove putne isprave.

- Konačno smo i krenuli iz Čačka, a autobus je sve vreme mileo, kao da se vozimo busom iz filma "Ko to tamo peva"! Kada smo stigli nadomak Kragujevca, iz vidokruga nam se izgubio drugi autobus koji je, kasnije smo čuli, otišao u pravcu Kraljeva – priča Olgica.

Preduga pauza

Po njenim rečima, putnici u autobusu "Jazz Travela" su mislili da je u Kragujevcu pauza, ali kada se put Grčke nije krenulo ni nakon pola sata stajanja, počeli su da se raspituju šta se dešava kod vozača i vođe puta naletevši, kako kaže, na zid ćutanja i sleganje ramenima.

"Vođa puta nam poručio: 'Ne pitajte me ništa!'"

- Šta više, vođa puta nam je rekao da ga ne pitamo ništa, da mu je prvi dan na poslu i ništa ne zna, pa tek kada su ogorčene i besne žene počele otvoreno da se bune i prete demoliranjem autobusa, odgovorili su nam, ali bez objašnjenja, da je vlasnik agencije, čiji je telefon sve vreme bio nedostupan, na informativnom razgovoru u policiji i da se naše letovanje otkazuje! - prepričava ova Valjevka.

Međutim, kako kaže, imala je utisak da su sve vreme znali da putnici do Grčke neće ni stići.

- Mogu misliti kakve bi muke doživeli da smo stigli do granice ili naših letovališta! Ovako, bar smo iz Kragujevca vraćeni kućama – konstatuje Valjevka koja kaže da je desetodnevni aranžman za Paraliju u vrednosti do 200 evra agenciji "Jazz Travel" uplatila u potpunosti unapred.

Vlasnik agencije sam se javio policiji

Kako saznaje "Blic", vlasnik ove agencije Goran Pavlović, čim je vozačima autobusa javio da putnike istovare, sam je otišao u čačansku policiju.

Tamo je saslušavan do ranih jutarnjih sati, kao i nekolicina oštećenih putnika iz Čačka. Pošto mu nije određeno zadržavanje, on se vratio u agenciju gde je davao izjave i predstavnicima turističke inspekcije i Odseka za privredni kriminal MUP-a Srbije.

Sledeći problem koji čeka njegove klijente, međutim, jeste prethodna grupa turista koji su preko "Jazz Travela" otputovali u Paraliju i Olimpik bič i koji je trebalo da se vrate u Srbiju autobusima koji su završili u Kragujevcu i Kraljevu!

Za sada nije poznato kako je taj njihov povratak organizovan, niti šta je će biti sa putnicima koji su uplatili druge termine.

Na sajtu bez nema nikakvog obaveštenja

Inače, po podacima sa sajta APR, Pavlovićeva agencija ima aktivan status i registrovana je 2009. godine, kao društvo sa ograničenom odgovornošću za delatnost putničkih agencija. Na sajtu te agencije, inače, nema nikakvog objašnjenja šta se dogodilo sa otkazivanjem poslednjeg aranžmana, već stoje uobičajene objave vezane za ovogodišnje letovanje, mahom u Grčkoj.

Takođe, na sajtu "Jazz Travela" postoji i znak YUTA, domaćeg udruženja turističkih agencija, kao "garancija putovanja".

Izvor: Blic

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Na Jahorini uređena pešačka staza duga 16km
02. Oktobar 2023
Povodom Svetskog dana turizma u sredu je na Jahorini otvorena pešačka staza dužine 16...
Turizam
Air Serbia uvodi letove između Beograda i Porta
29. Septembar 2023
Air Serbia će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta...
Turizam
TOS obeležio Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu
27. Septembar 2023
Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra,...
Turizam
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. Septembar 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...