Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini

21. Mart 2019
Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini

Hrvatska je od strane britanskog magazina Business Destinations izabrana za najbolju destinaciju poslovnog turizma u 2018. godini.

Hrvatska turistička zajednica je osvojila ovo priznanje u kategoriji „Europe", u sklopu koje su se dodeljivale i nagrade za najbolje hotele, aerodrome, avio-kompanije, objekte i usluge koje su deo vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

- Ova nagrada je za nas još značajnija jer nominacije i izbor pobednika sprovodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitaocima i korisnicima poslovnih usluga širom sveta. Naime, poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod jer individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje. Takođe, istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto od svih hotelskih gostiju - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je s ciljem daljnjeg jačanja i razvoja MICE turizma u prošloj godini oformljen i Kongresni sektor unutar HTZ-a.

HTZ sprovodi niz aktivnosti usmerenih na promociju poslovnog turizma, poput marketinških kampanja ili nastupa na najznačajnijim specijalizovanim kongresnim sajmovima kao što su IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i CONVENTA Ljubljana.

Inače, Business Destinations predstavlja putnički časopis i internet portal namenjen poslovnim putnicima, kao i svim poslenicima u industriji poslovnih putovanja. Kombinujući zanimljive sadržaje, atraktivne fotografije te snažno umrežavanje poslovnih subjekata, magazin se pozicionirao kao ključni izvor informacija i inspiracije za poslovna putovanja pritom pokrivajući širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga.

Izvor: seebiz

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...