Good Food & Wine festival 24. septembra na Sava Promenadi

12. Septembar 2022
Foto promo: Centar Spektar
Foto promo: Centar Spektar

Besplatne degustacije najfinijih balkanskih proizvoda: vina, zlatiborske pršute, vojvođanske kobasice, sirevi, džemovi, kolači i sladoled očekuju posetioce četvrtog po redu Good Food & Wine Festival, koji se održava u subotu, 24. septembra na beogradskom keju Sava Promenada (plato iza Geozavoda). Festival će okupiti više od 100 proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona, dok će učesnici svoje prozvode predstaviti na Sajmu hrane i vina, koji je centralni događaj Festivala.

Na ovoj jedinstvenoj izlagačkoj manifestaciji na reci, kroz promocije i degustacije prozvoda iz svih krajeva naše zemlje i regiona, Beograđani, kao i gosti našeg grada i turisti, imaće priliku da potpuno besplatno probaju najfinije balkanske proizvode: od vina, preko zlatiborskih pršuta, vojvođanskih kobasica, sireva, džemova, voda i napitaka, do kolača i sladoleda, navodi se u saopštenju organizatora.

Posetioci će moći i da provedu lepo popodne i veče uz obilje zabavnih sadržaja na bini, edukativnih radionica, nagradnu tombolu i 10.000 poklona koje su pripremili organizatori i izlagači.

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje dobre hrane i vina. 

Sajmu prethodi i „Karneval Srbija“ koji se održava u sredu, 21. septembra u Knez Mihajlovoj ulici, kao i niz pratećih aktivnosti.

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.

Program festivala:

Sreda, 21. septembar, 12h - Karneval ,,Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana; učesnici su kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije…

Subota, 24. septembar, radno vreme 14 – 23.00 - Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada. Svečano otvaranje u 15.00; dodela plaketa izlagačima; tombola; Kulturno-umetnički program

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...