Goč će ponovo biti skijalište

14. Februar 2020

Na Goču, planini udaljenoj tridesetak kilometara od Kraljeva, hotel i dečji paviljon su puni gostiju i ima snega, ali je već treća zima kako nema tehničkih mogućnosti za ozbiljnije skijanje.

Početkom prošle godine, je stigla vest, da će Goč ponovo biti skijalište, pogodno za decu i ostale skijaše početnike.

Ministarstvo za sport, turizam i trgovinu izdvojilo je 15 miliona dinara, a toliko i grad Kraljevo. Kako je tada najavio Ivan Milić, direktor ovdašnjeg dečjeg odmarališta, za ovu zimsku sezonu trebalo je da se montira novi, moderan ski-lift, dužine oko tri stotine metara.

– Za te poslove bila je raspisana i javna nabavka, ali se pokazalo da izdvojeni novac nije bio dovoljan, pa se moralo obezbediti još pet miliona dinara. Iz gradskog budžeta biće izdvojena i ta suma, pa je javna nabavka raspisana ponovo. Odabran je izvođač, kraljevačko preduzeće Amiga, pa bi radovi trebalo da krenu na proleće. U tom slučaju, taj posao bi tokom leta bio okončan i sve bi bilo spremno za narednu zimsku sezonu – objašnjava direktor Milić.

Inače, i bez skijališta novi dečji paviljon, u kome se nalazi 130 kreveta, pun je dece iz više gradova Srbije. To se može reći i za hotel Dobre vode, koji je približnog kapaciteta, samo što je u njemu više starijih.

Inače, ovih dana na javnom uvidu je nacrt plana regulacije područja na vrhu Goča, koji za naredne godine, na oko 17,5 hektara predviđa gradnju građevinsko-turističkog kompleksa, gde bi se, pored novih objekata za smeštaj turista, nalazili manji ugostiteljski lokali, novi sportski tereni, zatvoreni i otvoreni bazeni...

Kako se navodi, sveukupno, izraženo u bruto izgrađenoj površini, neće prelaziti 13.000 m2.

Izvor: Politika

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...