Formula 1 uskoro u Beogradu

15. Septembar 2022
Photo by Glen Wheeler on Unsplash
Photo by Glen Wheeler on Unsplash

Posle Dalasa, Tokija, Meksiko Sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i mnogih drugih svetskih lokacija, duh Formule 1 zavladaće našom prestonicom, prvi put od 1939. godine!

Dok Red Bull Racing Team grabi ka tituli i ubedljivo vodi u konkurenciji konstruktora i vozača, Srbija će 17. septembar 2022 biti mesto na kom ćemo simbolično ispratiti Sebastijana Fetela u istoriju, nakon što je nedavno ozvaničio kraj karijere. Upravo će njegovim šampionskim bolidom RB7 ulicama Beograda upravljati legendarni britanski vozač Dejvid Kultard, pobednik 13 trka Formule 1, koji se čak 62 puta u karijeri popeo na pobedničko postolje.

Vožnja bolida Formule 1 biće samo jedan deo bogatog programa - nemačka ekipa Red Bull Drift Brothers prirediće drift šou, motociklistička uloga pripada Litvancu Arunasu Gibiježi - specijalisti za "stunt ride", u planu je i muzički program za koji su zaduženi Dejan Petrović Band i Tijana Bogićević. Ceo spektakl vodiće omiljeni sportski komentator Srđan Erceg.

Bolid kojim je osvojena kontruktorska i vozačka titula F1 u 2011. godini, proćiće trasom Studentski trg - Vasina - Trg Republike - Kolarčeva - Terazije i nazad. Uz to, biće obezbeđena pit zona i VIP sedišta za sve koji žele da budu deo istorije, prve vožnje Formule u Srbiji nakon 83 godine!

Događaj traje od 13 do 15 časova, otvoren je za javnost, ali za najvernije fanove brze vožnje i škripe guma obezbeđene su tribine jer je ovo događaj koji ćete želeti da pratite izbliza! Centralna event zona biće na Trgu Republike, pit zona blokiraće Makedonsku ulicu, ulaznice će obuhvatiti sedišta postavljena 40 metara duž staze, ali u svakom slučaju - sve četiri lokacije tribina pružiće posebno iskustvo i idealan ugođaj.

Ograničen broj mesta na svakoj od tribina biće u prodaji na tickets.rs.

Gde će biti tribine?

Tribina na Trgu republike se nalazi u samom centru zbivanja Red Bull Show Run-a, direktno prekoputa hotela Centar. Zone 1 i 2 su najbliže mobilnoj pit zoni tima Red Bull Racing, koja je pozicionirana na pešackom prelazu, odnosno samom početku Makedonske ulice.

Publika sa tribine na Trgu republike moći će da vidi ulazak i izlazak bolida formule iz pit zone, kao i najveći broj prolazaka bolida F1 i drugih vozila koja će učestvovati na dešavanju Red Bull Show Run. Centralni muzički program biće organizovan takođe na ovoj lokaciji. Dešavanja na drugim delovima trase publika će moći da prati na LED ekranu koji će biti postavljen pored Red Bull Racing pit zone. Ulaz na tribinu će biti sa platoa Trga republike.

Tribina u Kolarčevoj se nalazi na krivini, odnosno na raskrsnici Kolarčeve i Kneza Mihaila, postavljena paralelno sa ulicom na način da obezbeđuje najbolji mogući pogled na dešavanja na trasi. Posetioci će imati direktan pogled na deo Kolarčeve ulice u pravcu Trga republike, kao i na deo Terazija, u pravcu ka Terazijskoj česmi. Ulaz na tribinu će biti sa trotoara iza same tribine.

Treća tribina biće kod Terazijske česme, sa pogledom na Terazije, postavljena paralelno sa ulicom na način da obezbeđuje najbolju vizuru terazijskog dela trase.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini
31. Maj 2024
Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China,...
Turizam
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. Maj 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Turizam
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. Maj 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Turizam
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. Maj 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...