Fontana na Slaviji počinje sa radom

05. Jun 2017
Fontana na Slaviji počinje sa radom

U Beogradu će večeras (5. juna) biti održana generalna proba muzičke fontane na Slaviji, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića fontana će od sutra "najnormalnije raditi", a moći će da funkcioniše i zimi jer ima ugrađene grejače.

- Ova fontana ima svoje grejače, to znači da će ona raditi i zimi, i sve do minus 20 stepeni ona najnormalnije radi. To je jedina takva fontana u ovom delu Evrope - naglasio je Vesić za "Studio B".

On je dodao da je fontana, čija je izgradnja koštala 1,8 miliona evra, proizvedena u Grčkoj.

Iako je generalna proba zakazana za večeras u 21 sat, prve probe su održane sinoć, a Vesić je rekao da je muzika koju su prolaznici mogli da čuju ista ona koja će biti emitovana narednih 15 dana.

- To su četiri numere koje smo izabrali zajedno sa ljudima koji su proizveli fontanu, a sprema se plejlista sa pesmama koje se tiču Beograda i u narednih 14 dana počeće da se emituje muzika - ponovio je Vesić, naglasivši da je vreme potrebno kako bi se uskladila melodija sa "koreografijom mlaznica".

Prema njegovim rečima, muzika će biti emitovana dva puta dnevno tokom radnih dana, odnosno od 9 do 11 sati pre podne i od 20 do 22 sata uveče, a vikendom od 9 do 12 i od 18 do 22 časa.

On je dodao da će se u parku, koji će biti izgrađen između Kralja MIlutina i Slavije, nalaziti i totem, koji će tokom vikenda dva sata biti otvoren za decu kako bi pokretom ruke mogla da menjaju visinu slapova.

- Ovaj totem je sad ovde, a nalaziće se u parku koji će biti između Kralja Milutina i Slavije. Taj park počećemo da radimo kada i rekonstrukciju same Slavije, i park će biti završen do kraja oktobra - rekao je Vesić.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...