Firma „Turistički svet“ proslavila svoj 15. rođendan

24. Decembar 2014
Firma „Turistički svet“ proslavila svoj 15. rođendan
Firma „Turistički svet“ proslavila svoj 15. rođendan
Firma „Turistički svet“ proslavila svoj 15. rođendan
Firma „Turistički svet“ proslavila svoj 15. rođendan

Firma „Turistički svet“ iz Beograda, nekada poznata kao „Gastro print“, u krugu prijatelja i poslovnih partnera iz hotelsko-turističke industrije i prateće privrede, u poslovnoj zgradi „ALCO Group“ proslavila je u utorak, 23. decembra 2014. godine, svoj 15. rođendan.

Ugledne zvanice pozdravila je Ljiljana Rebronja, osnivač firme i glavna urednica prvog časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam u Srbiji – „Turistički Svet“.

- Petnaest godina nismo merili vreme, merili smo projekte kojima smo otkrivali nove saznajne prostore, dobre ideje, upotrebljive savete, i prenosili ih onima koji su se hvatali u koštac s poslom i životom, namerni da u beskrajnom plavom krugu ostave bar jednu svoju zvezdu – istakla je gospođa Rebronja, navodeći brojne izdavačke poduhvate i organizaciju različitih konferencija važnih za hotelsko-turističku privredu naše zemlje, koje je firma „Turistički svet“ realizovala tokom svih ovih godina.
Brojni pionirski poduhvati

Najpoznatiji brend ove firme svakako je časopis „Turistički Svet“ – prvo stručno glasilo za turizmologe i hotelijere u našoj zemlji, čiji je sastavni deo do 2011. godine bio i časopis „Gastro art“, namenjen profesionalcima u restoraterstvu.

Izdavač je i brojnih stručnih priručnika za trening ugostiteljskih kadrova, među kojima je i jedinstveni priručnik "HACCP u ugostiteljstvu" i jedini priručnik za trening osoblja hotelskog domaćinstva za hotele s pet zvezdice – "Efikasno hotelsko domaćinstvo", kao i „Operativni priručnik za sobarice“ i knjiga autora Radeta Samčevića „Šta je to recepcija“.

Svakako treba pomenuti i projekat izgradnje novog nacionalnog turističkog brenda „Kraljevske banje Srbije“, koji uključuje istoimenu ekskluzivnu monografiju (na srpskom i engleskom) pod pokroviteljstvom NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II, jedinstveni „loyalty“ pasoš Kraljevskih banja koji je zaživeo u SB „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, kao i nedavno promovisano elektronsko izdanje „Serbian Royal Spas – The Elite Tourist and Investment Potential of Serbia“, rađeno u saradnji sa Arapskim biznis klubom ASADEKA za arapsko tržište.
Priznanje za godine posvećenosti

Paralelno sa izdavačkim poduhvatima, ova mala firma bila je partner najznačajnijim događajima u hotelsko-turističkoj industriji regiona, ali i organizator ukupno jedanaest foruma menadžera hotela i hotelskih domaćinstava, tri velika prolećna susreta menadžera hotelskih domaćinstava Srbije, Investicione konferencije i Konferencije o bezbednosti u hotelijerstvu. Utemeljivač je i priznanja „Ambasadori dobre usluge“ – svojevrsnog hotelijerskog „oskara“ i najvećeg timskog priznanja za kvalitet u hotelsko-turističkoj privredi.

S druge strane, najveće priznanje za godine posvećenosti radu i stvaralaštvu u službi prosperiteta hotelsko-turističke industrije, ova firma, koja je nosila naziv „Gastro print“, u maju 2014. godine dobila je od kompanije „ALCO Group“, pod čijim okriljem danas posluje pod imenom Turistički svet d.o.o.

Tim povodom, svečanosti je prisustvovao i gospodin Miroljub Aleksić, predsednik „ALCO Group“, koji je, pozdravljajući goste, istakao zadovoljstvo što je „Turistički svet“ deo ove grupacije.

Po završetku oficijelnog dela programa, gospođa Rebronja je prisutnima predstavila svoj tim, nakon čega je usledio svečani koktel uz bogato prosluženje i rođendansku tortu koju je pripremio zvanično najbolji kuvar u Srbiji – Božidar Živković iz hotela „Izvor“ u Aranđelovcu.Video snimak sa rođendanske proslave možete pogledati ovde:

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...