Filharmonija mladih nastupila u Banji Koviljači

09. Jun 2017
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

U čast 46. Đačkog Vukovog sabora, u organizaciji Turističke organizacije grada Loznice održan je 28. maja gala koncert Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ iz Beograda, na platou ispred Kur-salona u Banji Koviljači.

Na koncertu su pod dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića nastupili i solisti, talentovani muzičari koji su u proteklom periodu osvojili brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima. Pre filharmonije, publika je odslušala i muziciranje učenika Muzičke škole „Vuk Karadžić“ iz Loznice.



Filharmonija mladih "Borislav Pašćan" izvela je jedanaest numera: "Slovensku igru br. 8" Antonjina Dvoržaka, "Melodramu" iz scenske muzike "Snjeguročka" Petra Iliča Čajkovskog, "Ne pevaj lepotice" Sergeja Rahmanjinova, "Čardaš" Vitorija Montija, "Mađarsku igru br.1" Johanesa Bramsa, "Radost ljubavi" Frica Krajslera, "Na mladu nedelju" Svetislava Božića, "Mađarsku igru br.5" Johanesa Bramsa, "Sicilijansko večernje" arije Elene Đuzepea Verdija, "Lezginku" - igru iz baleta "Gajane" Arama Hačaturjana i "Marš na Drinu" Stanislava Biničkog. 



- Zadovoljstvo nam je što se ovakav koncert održao baš u Banji Koviljači, koja je kroz istoriju bila stecište mondenskog sveta i u kojoj su se održavali koncerti i raskošni balovi. U tu svrhu je i napravljena velelepna banjska dvorana Kur-salon, simbol jednog vremena kraljevske Banje Koviljače. Upravo je iz tih razloga odabrano ovo mesto, sa željom da se nastavi tradicija zabave banjskih gostiju - poručili su iz Turističke organizacije grada Loznice.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...