Festival „Ruže Lipolista“ jedan od dobitnika Aprilske nagrade

19. April 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Festival „Ruže Lipolista“ nagrađen je Aprilskom nagradom koju dodeljuje Grad Šabac. Festival je dobio nagradu u kategoriji Razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi o poboljšanju uslova svog života i rada. Više od 25 godina ova manifestacija promoviše selo, mesnu zajednicu i poljoprivredu, i na najbolji način utiče na prepoznatljivost Šapca. Nagrade će biti uručene na Svečanoj akademiji povodom Dana grada Šapca, 22. aprila.

Festival cveća „Ruže Lipolista“ ove godine održaće se od 16. do 18. juna.  Biće to 22. put da se u selu Lipolist, kod Šapca, okupljaju prizvođači, distributeri i svi ljubitelji ruže i njene lepote. Na početku treće decenije trajanja, Festival predstavlja potencijale koje ima proizvodnja cveća, otvara mogućnosti za međusobnu saradnju, udruživanje i zajednički nastup na drugim tržištima. Organizatori ove manifestacije su Turistička organizacije Šapca i Udruženja „Ruže Lipolista“, a pokrovitelj Grad Šabac.

Lipolist, selo na dvadesetak kilometara od Šapca, na putu prema Loznici, mnogi kažu s pravom nosi epitet najmirisnijeg. U ovom selu ruže se gaje decenijama, a danas se proizvodnjom bavi dvadesetak meštana. Ruže iz ovog sela prodaju se na tržištu Rusije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i drugih zemanlja, a stižu čak i u Holandiju. Lipolist je pobratim sa holandskim mestom Lotum i učesnik projekta prekogranične saradnje „Rosis, Rosas, Rosarum“.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...