Etihad nagrađen za odnos sa korisnicima na društvenim mrežama

18. Septembar 2018
Etihad nagrađen za odnos sa korisnicima na društvenim mrežama

Etihad ervejz (Etihad Airways), nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, proglašena je za najbolju avio-kompaniju u kategoriji „Odnos sa korisnicima na društvenim medijima“ na dodeli SimpliFlying nagrada za 2018. godinu. Avio-kompanija je pohvaljena i u kategoriji „Najbolja upotreba influensera“.
 
Nagrade odaju priznanje za izvrsnost i inovacije na društvenim mrežama i marketinškim kampanjama u vazduhoplovnoj industriji. Pobednici su objavljeni na specijalnoj ceremoniji održanoj u Londonu tokom Festivala avijacije - vodećeg svetskog kongresa i sajma poslovanja i tehnologije u avio-industriji.
 
Stručnjaci vazduhoplovne industrije i marketinga odabrali su Etihad ervejz, prepoznavši izuzetan rad na polju digitalnog marketinga, društvenih mreža i brige o korisnicima putem interneta.

- Osvajajnje ovako važnih nagrada je potvrda naše stalne posvećenosti boljoj brizi o korisnicima kroz sve medijske kanale. Znamo da naši gosti cene to što brzo, sa empatijom i posvećenošću rešavamo njihove zahteve. A u vremenu kada sve više mašine upravljaju interakcijom sa gostima, nastavljamo da u ovaj proces donosimo osećaj istinskog i ljudskog kontakta, jer je to suštinski deo naše filozofije - istakao je potpredsednik za marketing u Etihad ervejzu Tim Barnel.
 
Etihad ervejz ima jedno od najboljih prosečnih vremena u avio-industriji za odgovor na upit korisnika na društvenim mrežama, kao i visoku stopu zadovoljstva korisnika.
 
Tim Etihad ervejza za brigu o korisnicima na društvenim medijima odgovara na upite korisnika 24 časa dnevno na više jezika, putem različitih kanala na društvenim mrežama. Etihad ervejz je od nedavno prva avio-kompanija na Bliskom istoku koja nudi podršku korisnicima i putem WhatsApp mobilne aplikacije.

Pohvala za "Najbolju upotrebu influensera" dodeljuje se avio-kompanijama koje su u stanju da prigrabe uticaj influensera na društvenim medijima kako bi stvorile značajnu interakciju sa relevantnom publikom.
 
- Primenjujemo isti pristup u angažmanu influensera, jer on predstavlja važan deo svake savremene strategije digitalnog marketinga. Stalno se trudimo da obezbedimo partnerstva sa influenserima sa kojima naši kupci mogu da se povežu na istinit i autentičan način, prikazujući samo ona iskustva koja zaista možemo da pružimo -  dodao je Barnel.
 
Osim tradicionalnih influensera, Etihad ervejz je angažovao i neke neočekivane i jedinstvene pojedince u prošlosti, uključujući tu i Sofiju, najnaprednijeg robota na svetu po pitanju veštačke inteligencije. Avio-kompanija je organizovala da se Sofija, državljanin Saudijske Arabije, ujedno i jedini robot koji ima državljanstvo neke zemlje, pridruži lokalnom influenseru iz UAE, Haledu Al Ameriju (Khaled Al Ameri) u pustolovinama kroz znamenitosti Abu Dabija.

Etihad ervejz je takođe radio sa malenim „Kapetanom Adamom“, koji je osvojio srca miliona gledalaca širom sveta svojim poznavanjem avijacije u kokpitu Etihadovog aviona. Video snimak koji je napravio pilot ubrzo je postao viralan. Inspirisan čudom od deteta, Etihad ervejz pozvao je Adama da ostvari životni san, ponudivši mu da upravlja simulatorom letelice Erbas A380 u sedištu avio-kompanije u Abu Dabiju. Rezultat je bio jedan od najuspešnijih video snimaka na društvenim medijima koji je objavila avio-kompanija u 2017.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...