Etihad i Lufthansa proširuju saradnju

01. Februar 2017
Etihad i Lufthansa proširuju saradnju

Etihad Aviation Group i Lufthansa German Airlines predstavile su danas detalje novog komercijalnog partnerstva, potpisavši globalni ugovor vredan 100 miliona dolara i memorandum o razumevanju kojim uspostavljaju saradnju u oblasti održavanja, popravke i remonta aviona.

Ugovorom o ketering uslugama u trajanju od četiri godine predviđeno je da kompanija LSG Sky Chefs, koja posluje u sastavu Lufthansa grupe, pruža usluge keteringa avio-kompaniji Etihad Airways u 16 gradova u Evropi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi. LSG će na taj način postati najveći pružalac ketering usluga nacionalnoj avio-kompaniji UAE van njenog sedišta u Abu Dabiju.

Pored toga, Etihad Aviation Group i Lufthansa Technik - LHT potpisale su memorandum o razumevanju kojim se ispituju mogućnosti za saradnju u oblasti održavanja, popravke i remonta letelica Etihad Airwaysa i avio-kompanija u kojima ima vlasničke udele, kao i mogućnosti za sinergiju sa kompanijom Etihad Airways Engineering.

Etihad Airways i Lufthansa ispituju mogućnosti za saradnju i u brojnim drugim doblastima, u koje spadaju prevoz tereta, nabavka i usluge prema putnicima, kojom bi unapredili evropsku i globalnu konkurentsku ponudu.

Prethodno najavljena kod-šer saradnja između dveju vazduhoplovnih grupacija počinje da važi od danas, 1. februara, za kupovinu karata na letovima između Abu Dabija i destinacija u Nemačkoj. Lufthansa će dodati svoju oznaku ‘LH’ na letove koje Etihad dva puta dnevno obavlja između svog matičnog aerodroma u Abu Dabiju i Frankfurta i Minhena. Etihad će pridružiti svoju oznaku ‘EY’ direktnim interkontinentalnim letovima Lufthanse između Frankfurta, poslovnog i komercijalnog središta Nemačke, i Rio de Žaneira u Brazilu i glavnog grada Kolumbije, Bogote, kada budu dobijena odobrenja od odgovarajućih organa vlasti. 

Ovom kod-šer saradnjom će biti proširene mreže linija obeju avio-kompanija, pružajući Lufthansi bolji pristup značajnim tržištma na Indijskom potkontinentu preko Abu Dabija, dok će preko Nemačke Etihad ostvariti pristup Južnoj Americi.

Kako bi se ostvario maksimalni efekat ove saradnje u pogledu mogućnosti za ostvarenje konekcija i korisničkog iskustva, Etihad će premestiti svoje poslovanje sa Terminala 2 na Terminal 1 na aerodromu u Frankfurtu, kao i sa Terminala 1 na Terminal 2 u Minhenu.

Lufthansa grupa je u decembru 2016. godine potpisala ugovor o "mokrom" lizingu 38 letelica sa avio-kompanijom erberlin, u čijem vlasništvu EAG ima udeo od 29 procenata. Avio-kompanije Eurowings, u sastavu Lufthansa grupe, i erberlin su 16. decembra 2016. godine potpisale ugovor u trajanju od šest godina, koji će stupiti na snagu 10. februara 2017. godine kada prvi avioni budu počeli da lete za Eurowings.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...