Er Srbija najbolje ocenjena avio-kompanija u JIE

12. Oktobar 2018
Er Srbija najbolje ocenjena avio-kompanija u JIE

Er Srbija je najbolje ocenjena avio-kompanija u regionu jugoistočne Evrope u tekućoj 2018. godini, prema analizi portala za rejting u oblasti civilne avijacije AirlineRatings.com.

Uz maksimalnih sedam zvezdica u kategoriji bezbednosti, srpski nacionalni avio-prevoznik ocenjen je sa pet zvezdica za kompletan proizvod i uslugu, čime je Er Srbija najbolje ocenjena avio-kompanija jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Er Srbije.

- Pomenuti rezultat potvrđuje da stalno napredujemo i unapređujemo uslugu koju pružamo putnicima. Bezbednost je uvek na prvom mestu, a najveća ocena to i potvrđuje - izjavila je direktorka za Komercijalu Er Srbije Dragana Frantov Nikolić.

U narednom periodu će, kako dodaje, avio-kompanija nastaviti da unapređuje ponudu.

- Uvereni smo da ćemo, bez obzira na tešku tržišnu utakmicu, imati još bolji proizvod - izjavila je Nikolić.

Uz ocenu bezbednosti i kvaliteta usluge na portalu AirlineRatings.com i uz čestitku glavnog i odgovornog urednika Džefrija Tomasa, podseća se i na bogat istorijat srpskog nacionalnog avio-prevoznika.

- Er Srbija je važan pokretač ekonomije od trenutka kad je nastala. Aviokompanija ima modernu flotu Airbus i ATR aviona, i sada je operativno među najboljima - izjavio je Tomas.

AirlineRatings.com analizira izveštaje regulatornih tela u avio-industriji i vodećih sektorskih udruženja, a izveštaji se formiraju na osnovu kontrole vladinih organizacija, kao i dokumenata koje avio-kompanije dostavljaju nadležnim organima.

Evaluacija obuhvata IOSA sertifikaciju, USA FAA odobrenje, stanje i starost flote, istoriju nesreća, sigurnosni rejting Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) zemlje porekla i druge parametre.

Uz Er Srbiju, od kompanija iz regiona, portal je analizirao prevoznike Croatia Airlines, Adria Airways, Montenegro Airlines, WizzAir, Aegean Airlines, Tarom, kao i Bulgaria Air.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...