Eko-turističke aplikacije za upoznavanje Srbije

24. Avgust 2015
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Sa samo par klikova na mobilnom telefonu moguće je pronaći sve informacije o 85 zanimljivih eko-turističkih destinacija, besplatnom internetu i ugostiteljskoj ponudi širom Srbije. Zahvaljujući jedinstvenim mobilnim aplikacijama razvijenim uz podršku "Telenor fondacije", turistima i građanima je olakšan pristup informacijama važnim prilikom odabira destinacije za odmor.

Preko zaštićenih područja, urbani zeleni biseri i "Telenor internet parkovi" samo su neke od 70 lokacija u Beogradu i Vojvodini za koje na android aplikaciji "Plavo-zelena mapa Srbije" mogu da se pronađu potrebne fotografije, zanimljivosti, aktivnosti za posetioce.

Takođe, za sve one koje zanima da istraže još zanimljivih eko-destinacija širom Srbije, na dopunjenoj android aplikaciji "EcoVirtour" mogu da pogledaju informacije o 15 nacionalnih parkova, specijalnih rezervata i parkova prirode. Među njima su: nacionalni parkovi "Fruška gora", "Tara", "Đerdap" i "Kopaonik", Park prirode i rezervat biosfere "Golija", Park prirode "Stara planina", specijalni rezervati: Obedska bara, Bagremara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Gornje podunavlje i Deliblatska peščara. Želja da se uživa u lepotama Srbije dovodi sve veći broj turista u našu zemlju, a njeni građani sve više putem interneta otkrivaju prirodne lepote koja nam ona pruža.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...