Egipatski turisti na odmoru u Srbiji

14. Septembar 2021
Foto: Arhiva SB Merkur
Foto: Arhiva SB Merkur
Godinama su srpski turisti posećivali Hurgadu i Šarm-el Šeik.Da li će od sada turisti putovati u drugom smeru?
 
Shodno dogovoru sa prethodnog sastanka u Beogradu, Specijalnu bolnicu Merkur posetio je Nj.E. Amr Aljowaily, ambasador Arapske Republike Egipat u Serbiji sa suprugom. Cilj posete bio je upoznavanje sa programom  zdravstvenog turizma u Vrnjačkoj Banji, kako bi se povećao broj egipatskih turista u Vrnjačkoj Banji i preneo takav model u egipatske rizorte.
Tokom sastanka, nakon predstavljanja srpskog modela banjske rehabilitacije, investicione situacije u Vrnjačkoj Banji, Merkurovog modela poslovanja i situacije u egipatskom turizmu, zaključeno je sledeće:
Postoje izvanredni uslovi za dolazak egipatskih gostiju, pre svega zbog činjenice da veliki broj njih trenutno odlazi u češke banje koje imaju sličan proizvod po daleko višim cenama.
Glavni problemi su u vezi sa izdavanjem srpske vize, koje za egipatske građane traje dva puta duže nego za šenegen-vizu, nedovoljnoj poznatosti srpskih banja i nepostojanju redovnih avionskih linija prema manjim egipatskim aerodromima.
Merkur ima odlične kontakte sa Abdulkarim Maghrabijem, direktorom agencije MC Travel, sa kojim se već radi na dovođenju na rehabilitaciju, lečenje i odmor. S obzirom na odnos cene i kvaliteta usluge, kao i najnoviji Merkurov proizvod – Post-kovid rehabilitaciju, egipatski partneri procenjuju da bi se veliki broj egipatskih turista opredeljivalo za Merkur.
Merkur je pred potpisivanjem ugovora sa egipatskom Holding kompanijom Misr Italija, u vezi sa saradnjom na transferu Merkurovog know-how za izgradnju medicinsko-rehabilitacionog centra na lokaciji Musa-Kost. U julu ove godine u rezidenciji Egipatske ambasade u Beogradu, potpisan je Memorandum o saradnji dogovorena je poseta destinacijama Musa-Kost i Šarm El-šeik za novembar 2021.
Na boravku u Merkuru trenutno se nalazi pilot grupa egipatskih turista, među kojima su i novinari i turistički radnici, koji će o svojim iskustvima da obaveste egipatsku javnost, s ciljem promocije srpskih banja.
Srpsku stranu činili su Jasmina Miletić, načelnik tehničkih i drugih sličnih poslova, Miodrag Miljković, direktor marketinga, dr Danijela Karamarković, načelnik poliklinike, i Andrijana Dragić, interni revizor i direktor objekta Palas u izgranji. 
Nakon sastanka, gospodin ambasador je obišao balneo, wellness i spa centar, kao i Centar medicinske estetike u Merkuru. 
 
PR SB Merkur

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...