Egipat otvorio aerodrome

03. Jul 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Od 1. jula, nakon odluke o nastavku vazdušnog saobraćaja u Egiptu, na međunarodni aerodrom u Kairu sleteli su i prvi avioni. Kako je izjavio ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli, ministar civilnog vazduhoplovstva Egipta Mohamed Manar, izvršio je pre toga inspekciju putničkih terminala i zgrada na aerodromu u Kairu, radi provere sprovođenja mera predostrožnosti i preventivnih kontrola koje se primenjuju u tim zgradama kako bi se putnici i zaposleni zaštitili u suzbijanju širenja virusa Covid-19.

-Nacionalni avio-prevoznik EgyptAir, sproveo je niz letova na više različitih odredišta u Evropu, Severnu Ameriku, zemlje Zaliva i još nekoliko arapskih zemalja- potvrdio je ambasador Alguvejli, napomenuvši da je u međuvremenu Air Cairo poslao turističkim i putničkim agencijama u Srbiji predlog rasporeda, cena i propisa novih letova.

Ministarstvo turizma i antikviteta je najavilo mere predostrožnosti, uključujući neophodnost da putnici na aerodromu polaska potpišu deklaraciju, kao i da dostave rezultate PCR testa, ne starije od 48 sati od datuma polaska iz zemlje u kojima je SZO proglasio pandemiju. Ministarstvo je, takođe, detaljno navelo mere koje su preduzete prilikom ulaska putnika u avion egipatskog avioprevoznika, ali bez potpunog ograničenja, kao što su sterilizacija pre leta, obavezne maske za lice tokom leta, dodeljivanje posebnih mesta za osobe sa hroničnim oboljenjima, kao i mere predostrožnosti prilikom dolaska putnika na aerodrom, čije će se zgrade dezinfikovati, obavezne maske za lica za sve zaposlene, kao i instalacija elektronskih prolaza u kojima će se meriti temperatura putnika. (Kompletna lista propisa koji regulišu ovu materiju, nalazi se u prilogu.)

Ambasador Egipta Amr Alguvejli, naglasio je da je Ambasada Egipta posvećena promociji turizma između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat. - Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta! - zaključio je Alguvejli.

Izvor: Ambasada Arapske Republike Egipat

 

Dokumenti za preuzimanje

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...