Egipat otvorio aerodrome

03. Jul 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Od 1. jula, nakon odluke o nastavku vazdušnog saobraćaja u Egiptu, na međunarodni aerodrom u Kairu sleteli su i prvi avioni. Kako je izjavio ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli, ministar civilnog vazduhoplovstva Egipta Mohamed Manar, izvršio je pre toga inspekciju putničkih terminala i zgrada na aerodromu u Kairu, radi provere sprovođenja mera predostrožnosti i preventivnih kontrola koje se primenjuju u tim zgradama kako bi se putnici i zaposleni zaštitili u suzbijanju širenja virusa Covid-19.

-Nacionalni avio-prevoznik EgyptAir, sproveo je niz letova na više različitih odredišta u Evropu, Severnu Ameriku, zemlje Zaliva i još nekoliko arapskih zemalja- potvrdio je ambasador Alguvejli, napomenuvši da je u međuvremenu Air Cairo poslao turističkim i putničkim agencijama u Srbiji predlog rasporeda, cena i propisa novih letova.

Ministarstvo turizma i antikviteta je najavilo mere predostrožnosti, uključujući neophodnost da putnici na aerodromu polaska potpišu deklaraciju, kao i da dostave rezultate PCR testa, ne starije od 48 sati od datuma polaska iz zemlje u kojima je SZO proglasio pandemiju. Ministarstvo je, takođe, detaljno navelo mere koje su preduzete prilikom ulaska putnika u avion egipatskog avioprevoznika, ali bez potpunog ograničenja, kao što su sterilizacija pre leta, obavezne maske za lice tokom leta, dodeljivanje posebnih mesta za osobe sa hroničnim oboljenjima, kao i mere predostrožnosti prilikom dolaska putnika na aerodrom, čije će se zgrade dezinfikovati, obavezne maske za lica za sve zaposlene, kao i instalacija elektronskih prolaza u kojima će se meriti temperatura putnika. (Kompletna lista propisa koji regulišu ovu materiju, nalazi se u prilogu.)

Ambasador Egipta Amr Alguvejli, naglasio je da je Ambasada Egipta posvećena promociji turizma između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat. - Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta! - zaključio je Alguvejli.

Izvor: Ambasada Arapske Republike Egipat

 

Dokumenti za preuzimanje

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...