Dvorski kompleks od 22. aprila otvoren za turiste

20. April 2018

Turistička organizacija Beograda i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina otvorili su turističku sezonu 2018. i pozvali sve zainteresovane da od 22. aprila do 31. oktobra posete dvorski kompleks na Dedinju.

– Razgledanje Dvorskog kompleksa jedan je od najposećenijih turističkih programa koji se realizuje već 14 godina. Usled velikog interesovanja naših sugrađana, kao i gostiju iz zemlje i inostranstva, ove godine smo odlučili da uz obilaske vikendom uvedemo dodatne termine – rekao je Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda.

Turistička organizacija Beograda organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake srede, subote i nedelje počev od 22. aprila do 31. oktobra, sa organizovanim autobuskim prevozom.

Polasci su sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, u sledećim terminima: sredom od 9.30 (tura na engleskom jeziku), subotom od 9.30 na engleskom i 12.30 časova na srpskom jeziku i nedeljom od 9.30 i 12.30 časova na srpskom jeziku. Cena ulaznice je 650 dinara. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

U pratnji profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima naša zemlja može da se ponosi.

Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa prestolonaslednikom i princezom kada god su prisutni.

– Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene dvorskog kompleksa nepresušne su i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Nažalost, čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a turističke ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo – istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

Postoji i mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorove na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana od 10 do 14 časova uz obaveznu najavu Kancelariji NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra na broj 011/306-40-50 ili putem e-pošte: kancelarija@dvor.rs Jedna grupa može da bude sačinjena od najmanje 15 i najviše 50 posetilaca.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu, Knez Mihailova 56, broj telefona: 011/2622-798, i-mejl: bginfo.knezmihailova@tob.rs, web-sajt: www.tob.rs

Izvor: Beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...