Duša vojvođanske jeseni - Svakog petka novi predlog za sadržajan odmor u Vojvodini

12. Septembar 2022
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Sredinom septembra Turistička organizacija Vojvodine pokreće još jednu kampanju na društvenim mrežama. Naziv kampanje proistekao je iz brošure “Četiri godišnja doba” koja promoviše turističku ponudu Pokrajine tokom cele godine.

Vreme letnjih putovanja je na zalasku i interesovanja turista se menjaju. Jesen je idealno godišnje doba da se krene vinskim putevima, a boje prirodnih lepota naročito na obroncima Fruške gore i Vršačkih planina ostavljaju bez daha.
U okviru jesenje posete Vojvodini predlog je da se posete verski objekti i vinarije. O ukusima vojvođanskih vina se nadaleko govori, poznata su širom sveta, a vinari sa ovih prostora ljubomorno čuvaju tradiciju njihove pripreme, ali su uvek radi da sa putnicima namernicima podele čašu ovog bogovskog pića i ljubazno vas ugoste u toplini svoga doma.

Manastiri su simbol Vojvodine, ne samo po brojnosti već po neprocenjivoj vrednosti koju nose u sebi. Oni već stolećima prenose doživljaj prošlih vremena, stojeći ponosno kao zaštitnici kulturnog i istorijskog nasleđa ovih prostora. Vojvodina zapravo predstavlja riznicu kulturnog nasleđa, sa mnogobrojnim manastirima koji se nalaze na njenoj teritoriji. Manastiri kao svedoci istorije pričaju nam priču o minulim vremenima i burnim događajima koji su se odigravali na ovim prostorima.

Pratite Turističku organizaciju Vojvodine na društvenim mrežama jer svakog petka donose nove predloge za sadržajan odmor u Vojvodini za ovu jesen.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...