Dubai za svačiji džep

23. Maj 2022
Avani Palm View
Avani Palm View

Pored sunčanog perioda tokom cele godine, Dubai nudi i obilje pristupačne trpeze, izlete za upoznavanje kulturnih sadržaja kao i šik smeštajne opcije za turiste sa ograničenim budžetom. Bilo da se posećuje pitoreskna obala sa prijateljima ili da se saznaje više o nasleđu Emirata, Dubai ima ponešto za svačiji ukus i džep.

EKSKURZIJE I ATRAKCIJE

Uživajte u pogledu na grad koji izaziva strahopoštovanje

Nalik na okvir za slike, okvir Dubaija je postao jedna od gradskih najpoznatijih atrakcija od otvaranja 2018. godine. Građevina nudi neprevaziđen panoramski pogled na grad. To će koštati samo 50 dirhama (The United Arab Emirates dirham AED).

Družite se na plaži zmajeva

Dubai je dom brojnih javnih plaža, a plaža zmajeva je puna modernih kafića, domaćih mesta za ručak i vozila sa hranom. Rezervišite časove za paddle boarding - (vodeni sport u kome se učesnik kreće kroz vodu koristeći sopstvene ruke i noge koristeći dasku za surfanje na kojoj leži ili kleči) ili za kitesurfing - (vodeni sport u kome učesnik upravlja zmajem koji mu služi kao jedro kako bi uz pomoć snage vetra surfovao na dasci) ili se jednostavno vratite i gledajte kako se zabavljaju bodyboarders - sportisti koji dasku za surfovanje (bodyboard) voze na grebenu, licu i zavoju talasa i koji ih nose prema obali.

KULTURNE AKTIVNOSTI

Naučite više o bogatom nasleđu Dubaija

Uskočite na Heritage Express, tradicionalni trolejbus koji će Vas odvesti i omogućiti Vam impresivno iskustvo uživanja u prizorima i zvukovima Starog Dubaija. Cena ture počinje od 150 dirhama (The United Arab Emirates dirham - AED).

Istražite Stari Dubai

Istraživanje Starog Dubaija pešice je jedan drugi i jedinstven način za sve posetioce svih starosnih doba da se povežu sa kulturom i nasleđem grada. Završite ovu avanturu oko Starog Dubaija jednom tradicionalnom vožnjom preko potoka koja će koštati 1 dirham.

Umešno popodne

Lociran na lokaciji Jaddaf Waterfront, umetnički centar Jameel Arts Centre predstavlja urbani prostor posvećen izlaganju dela moderne i savremene umetnosti lokalnih i međunarodnih umetnika. Centar podržava umetnike i kreativne zajednice.

Pregovori u kojima se cena utvrđuje međusobnim dogovorom

Tradicionalne tržnice Dubaija, poznate pod pojmom souk (suk), otkrivaju pravu suštinu 'šoping' nasleđa Dubaija. Zaputite se prema tekstilnoj tržnici Textile Souk ili istražite tržnicu začina Spice Souk koje nude jedno senzorno obilje živih boja i aroma nekih od najskupljih začina na svetu.

ZABAVA ZA PORODICU

Odletite u baštu leptira

Zadivljujuća Bašta leptira Dubaija je dom za više od 15.000 leptira koji sadrži više od 50 različitih vrsta. Cena za posetu je 55 dirhama (AED).

Pronađite flamingose

Lociran nedaleko od užurbanog centra Dubaija, centar pod nazivom Ras Al Khor Wildlife Sanctuary predstavlja utočište za desetak hiljada ptica i dom za ružičaste flamingose.

PRISTUPAČNE CENE OBEDOVANJA

Isprobajte najbolje restorane Dubaija

Vruće mesto za ručavanje, kao nijedno drugo, pod nazivom Time Out Market, vrvi od lokalnih kuvara koji služe originalna jela najvoljnijih gurmanskih dragulja Dubaija. Cene jela počinju od 30 dirhama (AED).

POVOLJNI HOTELI I ODMARALIŠTA

Lutajte po gradu

Putnici koji posećuju kulturne sadržaje, sa ograničenim budžetom, mogu da se prijave u hotel Rove Hotel. Projektovani sa korišćenjem neobičnih, lokalno inspirisanih umetničkih dela, uz duhovnu povezanost kultura, ti hoteli su brzo postala moderna turistička žarišta.

Ostanite pored potoka, za jedno autentično iskustvo iz Dubaija

Al Seef Heritage Hotel Dubai je idealno mesto za posetioce koji žude da otkriju pomorsku prošlost grada. Boravak u šarmantnom hotelu pored potoka omogućava gostima da dožive jedan autentičan ukus tradicionalne kulture Emirata.

Departman emirata za privredu i turizam
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. Septembar 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...
Turizam
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. Septembar 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...
Turizam
ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani
21. Septembar 2023
U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog...
Turizam
20. Septembar 2023
Turistička organizacija Srbije sa ponosom objavljuje da je otvoren konkurs za nagradu...