Dino park uskoro i na Zlatiboru

21. April 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Zlatibor će uskoro dobiti Dino park, rekao je direktor Turističke organizacije "Zlatibor" Arsen Đurić. On kaže da će time biti upotpunjena turistička ponudu Zlatibora, dodajući da će biti zaposleno više od 40 radnika.

Predstavnik firme "Dino park Zlatibor" Vladimir Ružić, izjavio je da će se Dino park prostirati na oko tri hektara, a posetioci će moći da pogledaju 30 dinosaurusa u prirodnoj veličini, što pokretnih, što statičnih od kojih će najveća atrakcija biti Tiranosaurus Reks dužine 15 metara i visine osam metara.

Ružić je dodao da će ovo biti edukativni i zabavni park. Pored edukativnog dela, gde će se posetioci upoznati sa vremenom iz koga potiču dinosaurusi, biće organizovane i radionice, kao na primer "iskopavanje skeleta dinosaurusa" a posebna pažnja će se usmeriti i na zabavne sadržaje.

Đurić je podsetio da je prošla godina bila rekordna po broju turističkih poseta na planini.

- U prva tri meseca ove godine, zabeležen je porast broja noćenja od 22%, što dodatno ohrabruje da će i ova godina biti veoma uspešna i bolja od predhodne, prema najavama i rezervacijama, što je veoma bitno da zadržavamo taj trend rasta turističkog prometa na Zlatiboru - naglasio je Đurić.

On je napomenuo da je u poslednjih četiri godine na Zlatiboru zabeležen porast domaćih gostiju za 33%, a stranih za čak 84%.

Počinje i izgradnja Omladinskog-kulturnog centra

Arsen Đurić kaže da je izgradnja Omladinskog-kulturnog centra planirana polovinom godine, a očekuje se da će do kraja 2017. ovaj centar u neposrednoj blizini zgrade Turističke organizacije, biti potpuno u funkciji.

- U pitanju je savremeni multifunkcionalni centar, površine 1.825 metara kvadratnih, koji će u svom sastavu imati pozorišnu salu od 225 mesta, i koristiti se za bioskopske projekcije, imaće i nekoliko manjih sala, galeriju za izložbe slika, prostor za biblioteku, koja je nedostajala Zlatiboru i nekoliko kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina - rekao je Đurić.

Za Omladinsko-kulturni centar, opština Čajetina i Turistička organizacija "Zlatibor" su pripremile projekat i obezbedile finansijska sredstva, a 20 miliona dinara je obećalo Ministarstvo trgovine i turizma.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...