Delegacija srpskih medija u studijskoj poseti Egiptu - “Egipat na otvorenom: sve lokacije, tokom cele godine"

28. Novembar 2020
Photo by CALIN STAN on Unsplash
Photo by CALIN STAN on Unsplash

Velika delegacija srpskih novinara, koju čine predstavnici emitovanih, štampanih i elektronskih medija, otputovala je u Hurgadu u studijsku posetu Egiptu u periodu od 28. novembra do 5. decembra 2020. godine. Ovo je treća poseta u poslednje tri godine, u organizaciji Ambasade Egipta u Srbiji, u bliskoj saradnji sa partnerskim institucijama, uglavnom u Egiptu, Ministarstvom turizma i antikviteta (Egipatska agencija za promociju turizma), Guvernoratom Crvenog mora, Turističkom federacijom Egipta, egipatskom Komorom  za hotele i turistička preduzeća i Air Cairom, najstarijom kompanijom koja obavlja direktne letove između Hurgade i Beograda.

Delegacija iz Srbije će imati priliku da se upozna sa nekoliko turističkih atrakcija u Hurgadi i Luksoru, kao što su čuveni hram Karnak, Dolina kraljeva, Hram Hatšepsut i Memnonovi kolosi. Takođe će imati priliku da iskuse veličanstvo piramida u Gizi i starog Kaira, prisustvuju zvaničnim sastancima sa predstavnicima Guvernorata Crvenog mora i Ministarstva turizma i starina Arapske Republike Egipat.

- “Egipat na otvorenom: sve lokacije, tokom cele godine’ je poruka koju želimo da uputimo dragim turistima iz Srbije, imajući u vidu da je Egipat celogodišnja destinacija, posebno u predstojećim božićnim i novogodišnjim praznicima - rekao je ambasador Egipta u Beogradu, Amr Alguvejli. - Jedinstvenost Egipta kao turističke destinacije je u tome što je pravovremena poseta tokom cele godine, bilo da je reč o letovalištima, kulturnom, zdravstvenom ili konferencijskom turizmu, svega manje od tri sata direktnog leta iz Beograda - dodao je.

Važno je napomenuti da treća studijska poseta medija, od 2018. godine, dolazi u kontekstu uspešnog učešća Egipta kao zemlje partnera na poslednjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, održanom februara 2020. godine.

 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...