Dečije odmaralište "Golija" na Zlatiboru dobija bazen i sportsku halu

12. Oktobar 2015
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Potpredsednik Vlade i ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je u subotu (10. oktobar 2015. godine) da će ovo ministarstvo i u narednoj godini nastaviti da finansira rekonstrukciju dečijeg odmarališta "Golija" na Zlatiboru, kroz gradnju bazena i sportske hale.

– Ministarstvo će nastaviti sa projektima izgradnje turističke infrastrukture za koje je ove godine bilo opredeljeno 450 miliona dinara – rekao je ministar Ljajić i izrazio očekivanje da će iduće godine za ovu namenu biti izdvojeno više republičkih sredstava.

Radovi će se odvijati fazno i u njih će u prvoj fazi biti uloženo 26 miliona dinara. Gradonačelnik Užica, Tihomira Petkovića izrazio je zahvalnost ministru Ljajiću na podršci ovoj investiciji za koju je Ministarstvo izdvojilo 13 miliona dinara i opštini Čajetina koja se odrekla naknade za komunalnu izgradnju od šest miliona dinara. Kako je rekao ove godine će biti urađena dogradnja soba, pokrivanje košarkaškog igrališta i gradnja teniskog terena i terena za bič volej, a rok za završetak je 15. decembar ove godine.

Grad Užice u njoj učestvuje sa 5 miliona, a ustanova Dečije odmaralište koja uspešno posluje bez tekućeg finansiranja iz budžeta uložiće 3 miliona dinara sopstvenih sredstava, rečeno je prilikom obilaska radova na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović navodi da je rekonstrukcija ovog objekta primer uspešne saradnje jednog grada, opštine, ministarstva i ustanove. On je dodao da je opština Čajetina u cilju unapređenja kvaliteta turizma i upotpunjenja turističkih sadržaja voljna da pomogne i oslobađajući Dečjeg odmarališta naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Stamatović je nagovestio da će razvijanjem kompleksa opština to i dalje činiti dodelom građevinskog zemljišta.

Direktor ustanove Dečije odmaralište, Vladan Cuparić kaže da ova Ustanova želi sa sveobuhvatnom sportskom ponudom postane lider dečijeg turizma u Srbiji.

– Odmaralište "Golija" ovom investicijom dobija osam soba i povećava smeštajni kapacitet. Neće više biti spratnih kreveta. Sa pokrivanjem igrališta dobijamo jednu zaštićenu sredinu za obavljanje sportskih aktivnosti i tokom nevremena. U narednom periodu planiramo i gradnju sportsku halu i zatvoren bazen – rekao je Cuparić i najavio i gradnju fudbalskog terena zajedno sa opštinom Čajetina.

Dečje odmaralište na Zlatiboru nastalo je 1930. godine kao Dom invalida i iza sebe ima dugu tradiciju dečjeg turizma.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...