Dani borovnice na Kopaoniku od 27. do 29. jula

23. Jul 2018
Dani borovnice na Kopaoniku od 27. do 29. jula

Dani borovnice, manifestacija koja ima za cilј da okupi sve lјubitelјe prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda, održaće se od 27. do 29. jula na Kopaoniku. Boravak na planini oduševiće sve one koji kroz zabavu i druženje žele da se upoznaju sa prirodom, tradicionalnom proizvodnjom i bogatim kulturnim nasleđem kroz zabavu i edukaciju.

Turisti mogu uživati u šetnji planinskim stazama izletom do staništa borovnica, degustaciji specijaliteta od borovnica, izložbi domaćih proizvoda, rukotvorina i suvenira. U okviru manifestacije biće održano predavanje na temu proizvodnje i zaštite borovnica, takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda od borovnica u nekoliko kategorija: sokovi, alkoholna pića, slatka i želei, džemovi i pekmezi.

Za pobednike u svim kategorijama obezbeđene su nagrade kao i nagrada za najuređeniji štand. Tokom finalnog takmičenja, na centralnom trgu, održaće se kulturno-umetnički program. Organizatori manifesticije Dani borovnice su Turistička organizacija Raška, Turistička organizacija opštine Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain resort.

U isto vreme za ljubitelje prirode i sporta, na Kopaoniku se održavaju trka „Trail race Kopaonik“ koja okuplja veliki broj trkača iz nekoliko zemalja, regiona i iz svih krajeva Srbije, i biciklistička MTB trka „3 strane Kopaonika“ koja predstavlja jedinstvenu biciklističku trku i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima.  Organizator je Sportsko udruženje "Na sve strane”.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...