Dani borovnice na Kopaoniku od 27. do 29. jula

23. Jul 2018
Dani borovnice na Kopaoniku od 27. do 29. jula

Dani borovnice, manifestacija koja ima za cilј da okupi sve lјubitelјe prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda, održaće se od 27. do 29. jula na Kopaoniku. Boravak na planini oduševiće sve one koji kroz zabavu i druženje žele da se upoznaju sa prirodom, tradicionalnom proizvodnjom i bogatim kulturnim nasleđem kroz zabavu i edukaciju.

Turisti mogu uživati u šetnji planinskim stazama izletom do staništa borovnica, degustaciji specijaliteta od borovnica, izložbi domaćih proizvoda, rukotvorina i suvenira. U okviru manifestacije biće održano predavanje na temu proizvodnje i zaštite borovnica, takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda od borovnica u nekoliko kategorija: sokovi, alkoholna pića, slatka i želei, džemovi i pekmezi.

Za pobednike u svim kategorijama obezbeđene su nagrade kao i nagrada za najuređeniji štand. Tokom finalnog takmičenja, na centralnom trgu, održaće se kulturno-umetnički program. Organizatori manifesticije Dani borovnice su Turistička organizacija Raška, Turistička organizacija opštine Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain resort.

U isto vreme za ljubitelje prirode i sporta, na Kopaoniku se održavaju trka „Trail race Kopaonik“ koja okuplja veliki broj trkača iz nekoliko zemalja, regiona i iz svih krajeva Srbije, i biciklistička MTB trka „3 strane Kopaonika“ koja predstavlja jedinstvenu biciklističku trku i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima.  Organizator je Sportsko udruženje "Na sve strane”.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....