Daily Star: Srbija nudi za svakoga po nešto

03. Jul 2019
Daily Star: Srbija nudi za svakoga po nešto

Putovanje u Srbiju: Beograd i izvan – vrhunske stvari koje treba raditi u i pored glavnog grada od epskih kamenih tvrđava do pejsaža koji oduzimaju dah, Srbija nudi za svakoga po nešto - naslov je članka u "Daily Star”-u.

Poseta Srbiji nije potpuna bez posete beogradskoj prestonici, navodi novinarka lista.

- Možda ste već čuli šaputanja o njegovoj neverovatnoj parti sceni, ali se ispostavilo da u „Belom gradu” ima mnogo toga više od splavova. Beograd je bogat kulturom i istorijom kako nedavnom tako i dalekom - navodi "Daily Star”.

Novinarka lista piše da se putujući sa aerodroma, uputila kroz Novi Beograd pre nego što je stigla u stari deo grada i da je na tom putu uočila stambene blokove iz doba komunizma.

- Ali putovanjem dalje ka gradu, shvatićete da to nije mesto koje nosi teret rata, već živahan grad ispunjen prekrasnim crkvama i staromodnim trgovačkim ulicama - piše novinarka "Daily Star”-a.

Ona ističe da u Beogradu postoje dve istorijske atrakcije koje bi trebalo da budu na vrhu liste za posetu – Hram Svetog Save i Kalemegdanska tvrđava, prenosi Tanjug.

"Hram Svetog Save je jedna od najvećih pravoslavnih crkava i poput Sagrade familije u Barseloni, projekat izgradnje, koji je počeo 1935. godine, još uvek traje."

Dok ste u Beogradu treba da se prošetate Kalemegdanskom tvrđavom, piše list i dodaje da je tvrđava doživela mnoge bitke, kao prva gradska linija odbrane, sa koje se pruža prekrasan pogled na Dunav i Savu.

- Nakon što ste obišli kulturne znamenitosti Beograda vreme je da se proba potcenjena srpska kuhinja, piše novinarka. Koje mesto je bolje za to od restorana na Adi Ciganliji. Sedite napolju na terasi i uživate u pogledu na jezero isprobavajući ukusno srpsko meso sa roštilja. Ukoliko ste pak zainteresovani da isprobate čuvenu srpsku rakiju, možete to učiniti u barovima gde služe više od 50 različitih vrsta tog tradicionalnog srpskog pića - piše "Daily Star”.

List navodi da se lepote Srbije protežu i izvan prestonice i dodaje da se na dva sata vožnje od Beograda nalazi prelep manastir Manasija, ali i da je Novi Sad, grad poznatog muzičkog festivala Egzit, takođe vredan posete.

Pored toga novinarka "Daily Star”-a preporučuje i posetu vinarijama u Sremskim Karlovcima.

Izvor: Politika

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...