Crna Gora spremno dočekuje zimsku sezonu

28. Novembar 2016
Crna Gora spremno dočekuje zimsku sezonu

U novu zimsku sezonu 2016/17. Crna Gora ulazi sa optimističkim očekivanjima zahvaljujući spremnosti planinskih turističkih centara, novim značajnim hotelima visoke kategorije, novootvorenim ekskluzivnim malim hotelima, bogatim prazničnim programima duž crnogorskog primorja i već značajnim potvrđenim bukingom.

Snažno povezivanje turističkih potencijala severa i juga, planine i mora, istaknuta raznolikost pejzaža i klimatskih prilika, kvalitet i autentičan sadržaj turističko-ugostiteljske ponude daju mogućnost Crnoj Gori da oformi kompleksnu zimsku turističku ponudu i na moru, i na planini, koja odgovara najrazličitijim senzibilitetima savremenih turista svih dobi.

Novi hoteli

Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. "Starwood Hotels & Resorts Worldwide" otvara dva hotela u Kolašinu i to "Sheraton" (16. decembra) i "The Westin Kolašin Resort". Otvaranje ovih hotela doprinosi jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije. Ove godine se u Kolašinu očekuje i veliki broj turista iz Francuske.

Novootvoreni mali hoteli sa visokim nivoom usluge, kao i obogaćena ponuda sa dodatnim wellness i spa sadržajima nekih od postojećih hotela, značajno su doprineli sadržaju ponude smeštaja za ovu sezonu, kako u primorskom, tako u planinskom delu Crne Gore.

Niže cene avio karata u sezoni

Avio kompanija "Montenegro Airlines", s ciljem promovisanja Crne Gore kao poželjne turističke destinacije, uvela je niz pogodnosti za putovanja iz Podgorice ili Tivta u vidu povratnih karata po nižim cenama na relacijama za mnogobrojne evropske gradove (Beograd, Ljubljana, Rim, Beč, Cirih, Frankfurt, Pariz, Moskva) u periodu od 7. novembra 2016. do 25. marta 2017. godine, izuzimajući period od 20. decembra 2016. do 10. januara 2017. godine.

Sva skijališta u funkciji, cene usluga ostale pristupačne

Crnogorski ski centri Žabljak, Kolašin, Vučje i Turjak formirali su cene usluga koje su i ove godine pristupačne. U privatnom i hotelskom smeštaju cene su raznovrsne i prihvatljive u zavisnosti od vrste i kategorije.

Na Žabljaku je cena privatnog smeštaja 10 evra po osobi tokom zimske sezone, osim za novogodišnje praznike kada će se kretati od 15 do 20 evra. Cene polupansiona u žabljačkim hotelima kreću se od 27 evra (3*) i od 44 evra (4*).

Smeštaj u Kolašinu u privatnom sektoru biće od 10 do 25 evra po osobi, dok će u hotelima cena smeštaja (polupansion po osobi) biti od 13 evra (u hotelima sa 2*), 23 evra (u hotelima sa 3*) i 65 evra (u hotelu sa 4+****).

Noćenje sa doručkom u ski centru Vučje zavisno od tipa sobe košta od 20 do 35 evra po osobi. Što se tiče cena ski pasa, na primer, jednodnevni ski pas za odrasle je 15 evra u Kolašinu (Kolašin 1450) i na Žabljaku (Savin kuk), 10 evra u ski centru Vučje, 8 evra Javorovača, 6 evra na Turjaku.

Dnevno iznajmljivanje opreme kreće se od 5 evra na Turjaku, 7-10 evra na Žabljaku, 10 evra na Vučju, 13 evra u Kolašinu. za višednevni ski pas, kao i za grupne posete odobravaju se značajni popusti.

Sve žičare i staze na svim crnogorskim skijalištima ove sezone biće u funkciji. Na skijalištima će se organizovati dnevni partiji, promocije, zabavni i animatorski programi.

Planinska ekskluziva: adrenalinske ture

Osim skijanja, sankanja, snoubordinga, dnevnog i noćnog hodanja na krpljama, snoukajta, na planinama u Crnoj Gori gosti mogu da uživaju u specijalnim ponudama agencija i njihovim aranžmanima: zimskim varijantama jahanja konja, raftinga, džip safarija, uspona na prirodnim i veštačkim stenama, vožnji na motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima... i mnogim drugim ektremnijim oblicima aktivnosti na planini. Brojna etno sela, poput etno sela Montenegro, Jatak, Nevidio, Štavna, Izlazak, Vukovic i dr. pružaju udoban smeštaj, a tokom zime organizuju i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone.

Zima na moru: najbolji praznični provod u regionu

Stari primorski trgovi koji pamte vekove, u novije vreme pamte i spektakularne dočeke Nove godine. Organizovani višednevni zabavni programi i koncerti poznatih izvođača iz regiona na trgovima primorskih gradova, vesela atmosfera na ulicama, u lokalima, restoranima i hotelima postali su sinonim za najbolji praznični provod u regionu i ove godine dovešće hiljade gostiju na crnogorsko primorje. Sve je spremno: Budva, Tivat, Herceg Novi, Bar radili su dosta na promociji ovih događaja i svi imaju ove godine izuzetno kvalitetan, raznovrstan i dinamičan novogodišnji program i odlične najave poseta.

Budva koja nosi epitet regionalno najluđe zabave za „najluđu noć“, i ove godine ga opravdava programom ispod zidina Starog grada. Program 31. decembra počinje nastupom crnogorske grupe „Perper“, nakon kojih će održati koncert Željko Joksimović. Prvog januara preko dana će se održati tradicionalni svečani koncert „Mediteranskog revijskog orkestra“, a uveče će nastupiti grupa Highway Trio, Sergej Ćetković, grupa Parni valjak. Drugog januara će goste uveseljavati Vanja Radovanović, grupa Frajle, Neno Belan. I u budvanskim hotelima je tradicionalno organizovan bogat program za novogodišnje praznike.

U Tivtu će 31. decembra nastupati DJ Perry, Nina Petković i grupe "Dan poslije" i Prljavo kazalište. Prvog januara koncert u podne održaće Ana Rucner, a uveče će goste zabavljati  DJ Perry, Vanja Radovanović, Haris Džinović.
Udruženje privrednika u sklopu organizacije dočeka Nove godine u periodu od 27. decembra do 3. januara će na gradskoj rivi Pine postaviti prigodne montažne kućice nu kojima će se služiti hrana i piće.

Herceg Novi ove godine ima jedan od najbolje organizovanih novogodišnjih prazničnih programa koji su se održali do sad u ovom gradu. Novljani i gosti tog grada već 30. januara imaju zagrevanje za najluđu noć na Trgu Nikole Đurkovića gde će u 21h nastupiti grupe Toć i Tropico band. Doček Nove godine 31. decembar organizovan je na trgu i za najmlađe - Dečija nova godina (od 11-14h), a zabavljaće ih Šanta Panta i klovnovi. Program će biti nastavljen sa nastupom Perpetumobile benda u 21h, a potom Dženana Lončarevića. Predviđeno je i spuštanje Djeda Mraza niz Sat kulu tačno u ponoć. Prvog januara nove, 2017. godine, na trgu će sa početkom od 21h nastupiti grupe St.Luis band i Lexington band.

Bar će ove godine svim posetiocima priuštiti nezaboravne novogodišnje praznike. Barski novogodišnji hepening se ove godine održava od 26. decembra do 2.januara. Svakog dana je predviđen Novgodišnji bazar od 16 do 22h, DJ žurke od 16h do 19h, i koncerti od 19h do 22h. 26.decembra nastupiće KUD “Jedinstvo”, Klapa “Jedinstvo”,  Etno grupa “Zora”, Etno grupa “Luča”, Pljevaljski tamburaši. 27.decembra KUD “Rumija”, Haris Babajić,  Ema Čivović, Ibrahim Mekić. 28.decembra goste će zabavljati KUD “Sv. Jovan Vladimir”, Tata Mata band, Grim band, 29. Decembra Habanera,  Darko Martinović, “Padrino band” dok je za 30.decembar predviđeno gostovanje Rajka Joličića,  Nemanje Bogićevića,  Andree Demirović,  Who See. 31.decembra u 13h najmladje će zabavljati Šanta Panta. Gosti Bara će Novu godinu dočekati uz grupu Katapult i Severinu, a 1.januara će gostovati Akademia i Bajaga.

I glavni grad Podgorica ove godine priprema bogat program, te će 31. decembra biti organizovan dečiji novogodišnji koncert i zabavni program, a u večernjim satima koncert Kneza i Zorana Kalezića, kao i crnogorskih muzičara. Prvog dana nove 2017. biće održan koncert grupe Miligram i crnogorskih muzičara. Od 19.decembra do 31.decembra biće organizovan Novogodišnji bazar na trgu Nezavisnosti.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Vršac: U planu izgradnja novog atraktivnijeg vidikovca na Guduričkom vrhu
10. Maj 2024
Grad Vršac, u saradnji sa Ministarstvom turizma, planira izgradnju novog atraktivnijeg,...
Turizam
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. Maj 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...