Crna Gora pooštrila mere – važe od utorka

10. Septembar 2021
Izvor: Pixabay, autor Nikita Stepanov
Izvor: Pixabay, autor Nikita Stepanov

Crnogorska vlada je usvojila nove mere u borbi protiv koronavirusa, koje stupaju na snagu 11. septembra i važe do 24. septembra.

 
U okviru nacionalne digitalne kovid potvrde više se neće privatati status delimične vakcinacije, a ulazak u Crnu Goru, za punoletne crnogorske državljane i strance sa prijavljenim boravkom, od 14. septembra moguć je samo ukoliko je ispunjen jedan od uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.
 
Od utorka, 14. septembra, ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako lica (državljani Crne Gore i stranci) ispunjavaju jedan od propisanih uslova:
 
- da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dve doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi;
 
- da osoba poseduje negativan PCR test na kovid 19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;
 
- da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.
 
"Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice", rekla je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na današnjoj pres konferenciji.
 
U Crnu Goru bezuslovno ulaze osobe mlađe od 18 godina - i crnogorski državljani i stranci.
 
Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima koji se održavaju u zatvorenom prostoru, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi pod uslovom da ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.
 
Broj prisutnih takvim događajima na terasama i u baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti, kao i zaposleni, moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova.
 
"Podsećamo da je izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata zabranjeno. Svi organizatori svih navedenih događaja su obavezni da odrede lice koje će vršiti kontrolu i biti odgovorno za poštovanje ovih mera", rekla je Bojović.
 
Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, a broj prisutnih gostiju se ograničava na 100.
 
Ulazak u tržne centre omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.
 
Izvor: b92.net
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...