CNN proglasio EXIT jednim od najboljih festivala na svetu!

16. April 2016
CNN proglasio EXIT jednim od najboljih festivala na svetu!

Globalni medijski gigant "CNN" objavio je listu najboljih svetskih festivala i ponovo proglasio "EXIT" jednim od vodećih muzičkih manifestacija na celoj planeti!

"Rođen iz srpskog bunta i pokreta za demokratske promene na prelazu vekova, EXIT već godinama osvaja vrhove lista najboljih festivala", piše u objašnjenju "CNN"-a. "Nije teško uvideti zašto. Njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim", navodi se u istom tekstu, koji u nastavku izdvaja sjajne zvezde "EXIT"-a poput Ellie Goulding i grupe Bastille. "Ipak, EXIT je puno više od muzike. Osećaj dobrodošlice i zabava do ranih jutarnjih časova čine ga drugačijim od bilo kog festivala na svetu!", zaključak je novinara "CNN"-a.

Povodom novog u nizu priznanja od strane najuticajnijih svetskih medija, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije izjavila je da je ponosna na sve uspehe koje u prethodnih nekoliko godina postiže jedan od naših najznačajnijih domaćih brendova.

- Biti proglašen za jednu od najznačajnijih manifestacija na svetu od strane najuticajnijih svetskih medija kao što su CNN ili Gardijan opravdava tezu londonskog Ekonomista, u kojoj se ističe da je doprinos EXIT-a promociji Srbije neprocenjiv. Tim pre nas je ova vest obradovala, imajući u vidu činjenicu da je TOS kao institucija prepoznala značaj EXIT-a i sa ponosom od samog početka ovaj festival promoviše širom sveta - istakla je Labović.

Upravo je "CNN" pre nekoliko godina izneo procenu da "EXIT"-ov doprinos promociji Srbije u svetu iznosi oko 80 miliona dolara godišnje! Ovo je treći put u poslednjih sedam godina da "CNN" svrsta naš festival u društvo sa najvećim festivalima na svetu, a ove godine tu su japanski "Fuji Rock", španska "Primavera", danski "Roskilde", nemački "Melt!" i američki "Pitchfork". Kompletnu CNN listu 10 najboljih svetskih festivala za 2016 možete pogledati OVDE.

U isto vreme, stigla je i lista 10 najboljih festivala po izboru italijanskog izdanja čuvenog modnog časopisa "Vogue", na kojoj se takođe našao "EXIT"! Njihov izbor bio je usmeren na događaje orijentisane na umetničku i nezavisnu muziku kao što su francuski "Nuits Sonores", islandski "Secret Solstice", holandski "ADE", britanski "Bestival" i drugi. "EXIT" se u članku navodi kao "institucija svetske festivalske scene", a pored toga što je navedeno da je Petrovaradinska tvrđava istinski magična. "Vogue" na "EXIT"-u preporučuje nastupe Solomuna i Wiz Khalife.

Podsećamo, "EXIT" je početkom ove godine proglašen za "Najbolji evropski festival" za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme "European Best Destinations", dok je i čuveni britanski list "Gardijan" pre dve nedelje proglasio "EXIT" jednim od najboljih festivala u Evropi! "EXIT" je proglašavan i za "Najbolji evropski festival 2014." od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada.

"EXIT" festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim "EXIT Avantura" putuje na Jadransko more radi trećeg "Sea Dance" festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, The Prodigy, Skrillex, Wiz Khalifa, Hurts, Bastille, The Vaccines, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Paradise Lost, DJ Hype, Andy C, kultni evropski klubovi Tresor i Concrete, te brojni drugi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Uskoro nova mesta za turističke autobuse u Beogradu
19. Jul 2019
Zaustavljanje turističkih autobusa po centru grada i stvaranje saobraćajnih gužvi, dok...
Turizam
Vrnjačka Banja će postati prepoznatljiva destinacija za građane Tuzle
19. Jul 2019
Direktor Merkura dr sci Dejan Stanojević sa saradnicima, bio je deo delegacije koja je u sredu...
Turizam
BBC: Beograd među pet najkreativnijih gradova na svetu
17. Jul 2019
Međunarodna mapa umetnosti se menja, pojavljuje se nova generacija kulturnih čvorišta,...
Turizam
Crna Gora: Poskupele vozne karte jer su putnici rekli da su jeftine
17. Jul 2019
Vozne karte u Crnoj Gori poskupele su za 15 odsto, a u obrazloženju je kompanija...