Brojne novine na Kopaoniku ove zime!

27. Novembar 2015
Foto: Flickr@Svetlana Cekic
Foto: Flickr@Svetlana Cekic

U beogradskom hotelu "88 Rooms", u novoj rooftop sali na poslednjem spratu hotela, sinoć je u prisustvu brojnih ljubitelja skijanja i predstavnika medija, održano "Veče Kopaonika". Na manifestaciji koja se održava već petu godinu za redom, domaćini "Putnik AD", "MK Mountain Resort", "Skijališta Srbije" i apart hotel "Kraljevi Čardaci" predstavili su novine za novu zimsku sezonu

Direktor preduzeća "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić istakao je da su "Skijališta Srbije" potpuno spremna za početak nove skijaške sezone.

- Sistemi za veštačko osnežavanje su počeli sa radom, s obzirom da su se stekli uslovi. Pre dva dana napadalo je 10cm snega, što će biti odlična osnova za pripremanje staza. Svakako, ukoliko se steknu uslovi, skijalište će biti pušteno u rad i pre zvaničnog otvaranja sezone. Ove sezone skijaše na Kopaniku očekuje i jedna novina - u pitanju je singl line koji je uveden na žičarama Pančićev vrh i Karaman greben, koji će omogućiti lakši i brži prolaz na žičaru skijaša koji skijaju sami. Prošle nedelje smo potpisali i ugovor sa Olimpijskim centrom Jahorina, pa će svi skijaši i borderi koji kupe sezonski ski pas, imati mogućnost da tri dana besplatno skijaju na Jahorini - izjavio je Ljevnaić i dodao da se sezona popusta nastavlja i ove godine, povećanim brojem Top ski vikenda, ali i popusta, pa će skijaši i borderi u tim periodima moći da kupe trodnevne i četovorodnevne ski karte sa popustom od 20 posto, dok će firme imati mogućnost kupovine ski karata na rate putem administrativne zabrane.

Iz Skijališta ističu i da je na sajmu "Expo zim" počela prodaja ski karata, pa svi ljubitelji sportova na snegu mogu da ostvare popust od 10 posto na cenu karata.

U "MK Mountain Resortu" ističu da broj prodatih aranžmana teče izuzetno dobro, te su već u ovom trenutku periodi oko novogodišnjih praznika i zimskog raspusta skoro popunjeni. Pored domaćih gostiju, ove zime veliki broj skijaša će doputovati iz Rumunije, koja iz godine u godinu postaje sve aktivnije strano tržište zahvaljujući naporima koji su uloženi u promociju na tom tržištu. Pored gostiju iz Rumunije, veliki broj skijaša se očekuje iz Rusije, gde je za ovu zimsku sezonu, pored redovnih linija, dogovoreno najmanje devet direktnih čarter letova iz Moskve. 

- Sezonu započinjemo punim kapacitetima za vreme "Ski openinga", koji počinje sledeći četvrtak i trajaće do nedelje. Naravno, ukoliko vremenske prilike to dozvole, skijalište će početi sa radom i pre naznačenih datuma. I ove godine goste "MK Mountain Resort"-a očekuju gratis 2-dnevni ski pass, ski opening žurke, i press ski žurke, nagradne igre, modne revije... Na ovogodišnjem ski festu u hotelu "Grand" nastupaće Dženan Lončarević, "Lexington band", Petar Mitić i Katarina Živković. Nova zimska sezona biće obeležena i otvaranjem novog krila hotela "Grand", koji se nalazi u sklopu "MK Mountain Resort". Naime, Hotel "Grand" će po završetku projekta izgradnje dobiti 70 novih luksuznih apartmana i najmoderniji kongresni centar kapaciteta preko 600 posetilaca. Novo krilo će se prostirati na šest i po hiljada kvadrata, a vrednost cele investicije je 4 miliona evra - izjavio je direktor "MK Mountain Resorta" Nikola Avram.

Direktor hotela "Putnik", Milosav Dunjić, najavio je da i ove godine "PUTNIK AD" otvara zimsku sezonu svojim hotelima kategorisanim sa tri zvezdice, "Putnik" i "Club A".

- Sezonu započinje posebnom ponudom za "Ski opening", a goste očekuju atraktivni paketi. Jedna od novina je da je Hotel "Putnik" preuzela kompanija Jovanović iz Šapca koja planira kompletno renoviranje početkom aprila 2016. U planu je značajno poboljšanje kvaliteta i nivoa usluge i kao uvođenje velikog broja dodatnih sadržaja. Time će Kopaonik biti bogatiji za još jedan luksuzni hotel visoke kategorije koji će već od naredne zimske sezone biti spreman da ugosti nove turiste - naglasio je Dunjić.

- "Kraljevi Čardaci" ovu zimsku sezonu počinju sa dve interesantne akcije. Za početak sezone tu je paket za "Ski opening" sa ski pasom 3 noći/4 dana, po ceni od 135 evra, dok je za decu do 15 godina cena 75 evra. Nakon " Ski openinga", slede nam akcije “Slavimo početak zime” koja se odnosi na period posle ski openinga od 6-20. decembra i akcija “5+2“, gde na pet dana dva dobijate gratis - izjavila je Vesna Kostadinović, direktorka marketinga "Kraljevih Čardaka" i najavila da će u toku zimske sezone imati i tri dečije nedelje, gde će dvoje dece u pratnji oba roditelja moći da borave besplatno a planini, ali i skijašku nedelju od 24-31. januara gde će svi gosti hotela dobiti ski pass na poklon.

Pored ovoga, Kopaonik će ove godine biti i organizator Svetskog prvenstva u skijanju za novinare od 5. do 12. februara sledeće godine. Suorganizatori i domaćini SP u Srbiji biće JP "Skijališta Srbije" i hotelska kompanija "MK Mountain Resort".

Izvor: InfoKOP

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egipat otvorio aerodrome
03. Jul 2020
Od 1. jula, nakon odluke o nastavku vazdušnog saobraćaja u Egiptu, na međunarodni...
Turizam
U Beogradu proglašena vanredna situacija
03. Jul 2020
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne...
Turizam
Niški aerodrom: Nova terminalna zgrada do 2022.
03. Jul 2020
Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu počeli su pripremni radovi za...
Turizam
Otvoren konkurs za podsticaje ruralnog turizma
03. Jul 2020
Uprava za agrarna plaćanja objavila je javni poziv za odobravanje projekata za IPARD podsticaje...