Britanski novinari i blogeri iz SAD posetili Srbiju

25. Maj 2017

Srbiju je u prva tri meseca ove godine posetilo 18 odsto više turista iz Velike Britanije i 36 odsto više turista iz SAD u odnosu na isti period lane, saopštila je Turistička organizacija Srbije, koja je za novinare britanskih medija i američke blogere organizovala posete Srbiji.

Turistička organizacija Srbije je od 15. do 21. maja organizovala studijske posete novinara britanskih medija Bi-Bi-Si radija, Nacionalne geografije, Dejli telegrafa i Gardijana, kao i posetu uticajnih američkih blogera, radi promocije Srbije kao turističke destinacije, predstavljanja Beograda i Novog Sada kao „siti brejk“ destinacije i predstavljanja prirodnih i kulturno-istorijskih bogatstava Srbije.

Kako je saopšteno, Bi-Bi-Si radio, kao i mreža radio stanica širom Velike Britanije, u emisiji "Where in the World with Andy?" preporučuju posetu Beogradu i Novom Sadu.

Nacionalna geografija u svom renomiranom časopisu u narednom broju prenosi svoje oduševljenje turističkom ponudom Beograda, a kao naredna tema ovog časopisa biće predstavljen Novi Sad kao Evropska prestonica kulture.

TOS navodi da će Dejli telegraf svojim čitaocima preporučiti najbolje smeštajne objekte u Beogradu, dok će Gardijan prvi put pisati o jednoj od naših najznačajnijih destinacija u Srbiji, Zlatiboru, uz predloge za izlete u okolinu ove predivne turističke destinacije.

Fokus posete stranih novinara i blogera bio je kako na „siti brejk“ destinacijama tako i na obilasku turističkih atrakcija zapadne i istočne Srbije.

Kako se navodi, interesovanje poznatih američkih blogera pre svega se odnosi na stil života, turizam i gastronomiju, te su još u toku boravka u Srbiji postavili veliki broj Fejsbuk i Instagram objava.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...