Brendiranje Vojvodine kao etno-gastronomske destinacije

20. Septembar 2017
Foto: ukusivojvodine.rs
Foto: ukusivojvodine.rs

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednica Udruženja „Interfest“ Nataša Budisavljević Radišić potpisali su u PKV poslovni Protokol čime je uspostavljena poslovno-tehnička saradnja na poslovima koji imaju za cilj brendiranje AP Vojvodine kao etno-gastronomske destinacije.
 
– Udruženje „Interfest“ poslednjih 15 godina promoviše vino i vinsku kulturu u Srbiji i za poslednjih 15 godina smo, kroz razne aktivnosti uspeli veoma da doprinesemo popularizaciji ovog proizvoda. Pre godinu dana, započeli smo jednu kampanju koja se zove „Ukusi Vojvodine“ i koja ima za cilj brendiranje Vojvodine kao gastronomske regije. Ovu kampanju smo započeli pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a evo sada smo ostvarili uspešnu saradnju i sa PKV, kao jednom od najznačajnijih institucija u Pokrajini i smatram da ćemo zajedničkim delovanjem, radom brže i kvalitetnije ostvariti ciljeve ove kampanje, odnosno brendiranje Vojvodine - rekla je Nataša Budisavljević Radišić.
 
Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“ biće održan u Limanskom parku 30. septembra i 1. oktobra ove godine, od 10 do 22 časa.



Organizatori su istakli da će se na festivalu predstaviti proizvođači domaćih proizvoda koji se mogu pronaći u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima. U ponudi će biti vojvođanska jela, a program će dodatno obogatiti takmičenje kuvara. Za najmlađe posetioce pripremljene su edukativne radionice.
 
– PKV podržava brendiranje gastronomske ponude AP Vojvodine. Turizam kao važna grana privrede, ima izuzetnan potencijal za dalji razvoj, a gastronomska ponuda AP Vojvodine važan je deo turističke ponude, rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.
 
Udruženje „Interfest“ i PKV sarađivaće i na različitim projektima koji se tiču unapređenja oblasti gastronomije, vinske kulture i turizma. Na današnjem sastanku, istaknuto je da je povezivanje turističkih privrednih subjekata sa teritorije AP Vojvodine i različitih manifestacija kojima se predstavljaju turistički proizvodi Pokrajine, svakako jedan od osnovnih ciljeva ozvaničene saradnje.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...