Bojnik razvija prekograničnu saradnju i turističku infrastrukturu

08. April 2019
Bojnik razvija prekograničnu saradnju i turističku infrastrukturu

Dobra mreža uređenih puteva je preduslov za realizaciju projekata koji će doprineti razvoju turističkih potencijala svake lokalne zajednice, pa su se time rukovodili i u Bojniku, gde planiraju da tokom ove građevinske sezone u sanaciju i rekonstrukciju mreže lokalnih saobraćajnica investiraju 50 miliona dinara.

Nove lokalne saobraćajnice gradiće se u šest bojničkih sela, a izrada projektne dokumentacije se privodi kraju.

Tako će Gornje Brijanje, Stubla i Plavce dobiti oko četiri i po kilometra novih puteva, a slične investicije se planiraju i za Obilić, Ćukovac i Mareš. Lokalna samouprava polovinu potrebnih sredstava očekuje od države, a ostatak će "namiriti" iz sopstvenog budžeta.

Istovremeno, opštinari rade i na projektima prekogranične saradnje sa Bugarskom koji imaju za cilj da turističku ponudu Bojnika i okolnih opština podignu na viši nivo.

- Novi putevi će olakšati život meštanima, ali su važni i za razvoj turizma. Svako će vas zaobići, ako nemate dobru putnu infrastrukturu i mesto gde ćete turistima ukazati na lokacije koje je vredno posetiti. Mi smo u tom smislu odlučili da idemo i korak dalje, pa smo na licitaciji otkupili autobusku stanicu i sa njom imamo velike planove - kaže prvi čovek Bojnika Nebojša Nenadović.

Devastirani objekti će biti obnovljeni i delom će služiti za pružanje staničnih usluga, a ostatak prostora će biti ustupljen lokalnoj Turističkoj organizaciji za otvaranje Info-centra i suvenirnice.

Nekadašnji servis i garaže će biti pripojene ovdašnjem javno-komunalnom preduzeću kojem su povereni zimsko i letnje održavanje puteva, te zamenu ulične rasvete.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...