Bogat program devete „Nušićijade“

08. Avgust 2018
Bogat program devete „Nušićijade“

Festival humora, zabave i veselja „Nušićijada“ održaće se u Ivanjici od 24. do 26. avgusta 2018 godine pod sloganom „Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom“ koji simbolizuje duh ove manifestacije.

Ovogodišnji festival imaće i svoj predfestivalski dan, 23. avgusta, kada će Svečanom akademijom biti obeleženi brojni jubileji - 180 godina od izgradnje ivanjičke crkve gde će Divna Ljubojević održati svoj koncert, 150 godina od prve knjižnice i čitaonice u varoši, četiri decenije od nastanka dečijeg vrtića, a deo programa posvećen je stogodišnjici završetka Velikog rata.

Brojnim izložbama, tribinama, performansima i drugim akademskim sadržajima Nušićijada će obeležiti ove jubileje.

Posetiocima festivala pokloniće se glumci kragujevačke scene ’’Joakim Vujić’’ sa predstavom ’’Gospođa ministarka’’, prvakinje Pozorišta na Teraziijama, Ljilja Stjepanović i Elizabeta Đorevska u komadu ’’Dva mirisa ruže’’ potpomognute muzikom ’’mariača’’ kao i  glumci amaterskih pozorišta Iz Gornjeg Milanovca i Ivanjice.

U muzičkom delu programa nastupiće grupa ’’Ođila’’, ljubitelji italijanske muzike moći će da uživaju u koncertu grupe ’’Amarkord’’, dok će bend ’’Divanhana’’ posetiocima prirediti odličnu zabavu izvodeći  tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka, a u sličnom tonalitetu pridružiće im se i EJO –ethno jazz orchestra. Zvuke starih dobrih vremena u gradić na Moravici doneće grupa ’’S vremena na vreme’’,  dok će  AMY’S HOUSE, Amy Winehouse tribute band, izvesti vanvremenske hitove ove nezaboravne kantautorke.

Na velikoj koncertnoj sceni goste festivala zabavljaće pop zvezda Željko Joksimović, grupa Lexinton i popularni pevač, Haris Džinović.

Kao posebna i veoma značajna celina festivala, Dečija scena, okupiće mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenadjenja u potpuno novom ambijentu.

Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića i ove godine je  glumac Milan Milosavljević koji će na svečanom otvaranju devete obnovljene Nušićijade preuzeti ključeva grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši .

Jedinstven po sadržaju i formi festival ’’Nušićijada’’ sve ljubitelje kulture i zabave poziva da budu ’’viđeni u Ivanjici’’ od 24. do 26. avgusta 2018. godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...