Bogat Novogodišnji program u Beogradu - Doček 2017. uz Bajagu i Plavi orkestar

29. Novembar 2016
Bogat Novogodišnji program u Beogradu - Doček 2017. uz Bajagu i Plavi orkestar

Beograđani i njihovi gosti i ove godine mogu očekivati bogat Novogodišnji program, koji će nositi naziv „Beogradska zima“ i trajaće mesec dana, počev od 15. decembra. Centralni deo programa odvijaće se na Trgu Republike.

TRG OTVORENOG SRCA, 1. decembar 2016 – 1. februar 2017.

Kao i ranijih godina, „Trg otvorenog srca“ biće glavni kutak gde će se u drvenim kućicama na Trgu Republike od 1. decembra 2016. pa do 1. februara 2017. godine prodavati suveniri, novogodišnji nakit i ukrasi, igračke, topli napici, slatkiši… Svake subote i nedelje u decembru Dečji kulturni centar će izvoditi predstave i programe za decu, uz velike pevačke i zabavljačke zvezde. Na Trgu otvorenog srca biće organizovana i humanitarna prodaja novogodišnjih šolja. Nacionalna alijansa za lokalni razvoj (NALED) organizovaće izložbenu postavku autentičnih proizvoda Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine, a biće organizovane i izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina.

ZIMSKI FESTIVAL „ICE@TAŠ”, 15. decembar 2016 – 15. februar 2017.

Klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, uz prateći muzički program svakoga dana, prazničnu rasvetu, predstave za decu, nastupe mađioničara, a svakog petka održavaće se „Retro party night” – sa tematskom muzikom iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poseban deo programa, u Tašmajdanskom parku biće izvođene bajke za decu i konstruisan muzički zamak.

TRG BAJKI, 15. decembar 2016 – 15. januar 2017. godine.

Na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, biće postavljena Kuća bajki, u kojoj će se svakodnevno igrati srpske narodne bajke i bajke Braće Grim. Na trgu će biti postavljene i tezge na kojima će biti predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, kao i malo lutkarsko pozorište.

KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 15. decembar 2016 – 1. februar 2017.

Na Trgu Nikole Pašića biće postavljeno klizalište koje će raditi svakodnevno sa dnevnim umetničkim programima, sportskim događajima i nastupima muzičkih bendova i di-džejeva.

SAVSKA PROMENADA, 16. decembar 2016 – 15. februar 2017.

Na Savskoj promenadi biće organizovani raznovrsni programi za decu i odrasle: koncerti, humanitarne akcije, vatrometi, takmičenja i podela paketića, koji će učiniti ovaj deo grada mestom praznične idile. Manifestacija će imati i humanitarni karakter, a od ove godine „Beograd na vodi” će se uključiti u akciju „Ulica otvorenog srca”, te će Sava promenada u nedelju, 1. januara 2017, postati „Promenada otvorenog srca”.
Koncerti: Kiki Lesendrić i Piloti i Tropiko bend 29. decembar 2016.

DEČJA NOVA GODINA, 16. decembar 2016 – 30. decembar 2016.

Na Beogradskom sajmu svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Među 39 planiranih programa je 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavom, osam gala novogodišnjih programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće 2016.

DEVETA BEOGRADSKA TRKA DEDA MRAZEVA, 25. decembar 2016.

Ulicom kralja Milana 25. decembra će trčati ili šetati preko 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život”, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Trku će pratiti muzičko-zabavni program na bini kod Terazijske česme, gde će nastupiti poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Startna-ciljna kapija nalazi se pored Terazijskog platoa.

PROSLAVA NOVE 2017. GODINE ISPRED DOMA NARODNE SKUPŠTINE

30. i 31. decembar 2016.

Centralni događaj manifestacije „Beogradska zima” u okviru kojeg će nastupiti najveće muzičke zvezde regiona:

30. decembar: Bijelo dugme i Aca Lukas
31. decembar: Bajaga i instruktori i Plavi orkestar

ULICA OTVORENOG SRCA, 1. januar 2017.

Tradicionalna manifestacija humanitarnog karaktera posvećena mališanima, odvijaće se na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana. Manifestacija će se organizovati i u najvećem broju drugih gradskih opština do sada – Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac, Obrenovac i Savski venac.

TRADICIONALNO LOMLJENJE ČESNICE – TRG OTVORENOG SRCA, 7. januar 2017.

PROSLAVA PRAVOSLAVNE NOVE GODINE, 13. januar 2017.

Ispred Starog dvora biće organizovani raznovrsni muzički i dečiji programi.

TRG OTVORENOG SRCA I KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 1. februar 2017.

Završetak programa „Beogradska zima”.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Koje su avio-kompanije najbezbednije, a koje najmanje bezbedne?
19. Januar 2018
Airlineratings.com od 2013. godine prati više od 400 avio-kompanija sveta i njihov...
Turizam
Popust za skijaše na Svetski dan snega 21. januara
19. Januar 2018
Skijališta Srbije će i ove godine 21. januara obeležiti Svetski dan snega (World Snow...
Turizam
Karavan Praznika mimoze stiže u Beograd 23. januara
18. Januar 2018
Ovogodišnji karavan Praznika mimoze prodefilovaće Knez Mihailovom ulicom 23. januara od...
Turizam
Kuršumlijsku Banju uskoro preuzima
18. Januar 2018
Kuršumlijska banja, koja je zatvorena još 2006. godine, mogla bi uskoro da oživi,...