Bogat Novogodišnji program u Beogradu - Doček 2017. uz Bajagu i Plavi orkestar

29. Novembar 2016

Beograđani i njihovi gosti i ove godine mogu očekivati bogat Novogodišnji program, koji će nositi naziv „Beogradska zima“ i trajaće mesec dana, počev od 15. decembra. Centralni deo programa odvijaće se na Trgu Republike.

TRG OTVORENOG SRCA, 1. decembar 2016 – 1. februar 2017.

Kao i ranijih godina, „Trg otvorenog srca“ biće glavni kutak gde će se u drvenim kućicama na Trgu Republike od 1. decembra 2016. pa do 1. februara 2017. godine prodavati suveniri, novogodišnji nakit i ukrasi, igračke, topli napici, slatkiši… Svake subote i nedelje u decembru Dečji kulturni centar će izvoditi predstave i programe za decu, uz velike pevačke i zabavljačke zvezde. Na Trgu otvorenog srca biće organizovana i humanitarna prodaja novogodišnjih šolja. Nacionalna alijansa za lokalni razvoj (NALED) organizovaće izložbenu postavku autentičnih proizvoda Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine, a biće organizovane i izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina.

ZIMSKI FESTIVAL „ICE@TAŠ”, 15. decembar 2016 – 15. februar 2017.

Klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, uz prateći muzički program svakoga dana, prazničnu rasvetu, predstave za decu, nastupe mađioničara, a svakog petka održavaće se „Retro party night” – sa tematskom muzikom iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poseban deo programa, u Tašmajdanskom parku biće izvođene bajke za decu i konstruisan muzički zamak.

TRG BAJKI, 15. decembar 2016 – 15. januar 2017. godine.

Na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, biće postavljena Kuća bajki, u kojoj će se svakodnevno igrati srpske narodne bajke i bajke Braće Grim. Na trgu će biti postavljene i tezge na kojima će biti predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, kao i malo lutkarsko pozorište.

KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 15. decembar 2016 – 1. februar 2017.

Na Trgu Nikole Pašića biće postavljeno klizalište koje će raditi svakodnevno sa dnevnim umetničkim programima, sportskim događajima i nastupima muzičkih bendova i di-džejeva.

SAVSKA PROMENADA, 16. decembar 2016 – 15. februar 2017.

Na Savskoj promenadi biće organizovani raznovrsni programi za decu i odrasle: koncerti, humanitarne akcije, vatrometi, takmičenja i podela paketića, koji će učiniti ovaj deo grada mestom praznične idile. Manifestacija će imati i humanitarni karakter, a od ove godine „Beograd na vodi” će se uključiti u akciju „Ulica otvorenog srca”, te će Sava promenada u nedelju, 1. januara 2017, postati „Promenada otvorenog srca”.
Koncerti: Kiki Lesendrić i Piloti i Tropiko bend 29. decembar 2016.

DEČJA NOVA GODINA, 16. decembar 2016 – 30. decembar 2016.

Na Beogradskom sajmu svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Među 39 planiranih programa je 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavom, osam gala novogodišnjih programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće 2016.

DEVETA BEOGRADSKA TRKA DEDA MRAZEVA, 25. decembar 2016.

Ulicom kralja Milana 25. decembra će trčati ili šetati preko 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život”, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Trku će pratiti muzičko-zabavni program na bini kod Terazijske česme, gde će nastupiti poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Startna-ciljna kapija nalazi se pored Terazijskog platoa.

PROSLAVA NOVE 2017. GODINE ISPRED DOMA NARODNE SKUPŠTINE

30. i 31. decembar 2016.

Centralni događaj manifestacije „Beogradska zima” u okviru kojeg će nastupiti najveće muzičke zvezde regiona:

30. decembar: Bijelo dugme i Aca Lukas
31. decembar: Bajaga i instruktori i Plavi orkestar

ULICA OTVORENOG SRCA, 1. januar 2017.

Tradicionalna manifestacija humanitarnog karaktera posvećena mališanima, odvijaće se na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana. Manifestacija će se organizovati i u najvećem broju drugih gradskih opština do sada – Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac, Obrenovac i Savski venac.

TRADICIONALNO LOMLJENJE ČESNICE – TRG OTVORENOG SRCA, 7. januar 2017.

PROSLAVA PRAVOSLAVNE NOVE GODINE, 13. januar 2017.

Ispred Starog dvora biće organizovani raznovrsni muzički i dečiji programi.

TRG OTVORENOG SRCA I KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 1. februar 2017.

Završetak programa „Beogradska zima”.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...