Biram srcem, biram Niš

07. Septembar 2021
Arhiva TOS-a
Arhiva TOS-a

Tradicionalno okupljanje, ali u drugačijim okolnostima i izmenjenom formatu. Dani turizma u Nišu održavaju se ove godine od 6-8. septembra na otvorenom, u Parku 7. juli. Svoj štand i jedinstveni pregled turističke ponude na svom štandu prikazuje Turistička organizacija Srbije. Ponudu svojih destinacija, najlepše ukuse koje treba probati i avanture i prizore koje treba obići, predstavile su brojne turističke organizacije iz Srbije. U skladu sa kampanjom Turističke organizacije Srbije „Biram Srbiju“ i slogan ove manifestacije poručuje turistima zbog čega treba da izaberu grad na Nišavi, ali i poručuje da tokom ove nedelje u Nišu mogu da se upoznaju sa turističkim potencijalima cele Srbije.

 
Pomoćnica direktora TOS-a Vesna Raca Radisavljević podsetila je na brojke koje ovog leta ohrabruju. „Porastom broja turista i noćenja na najposećenijim destinacijama u zemlji mogu da budu zadovoljni i domaćini, ali i država. Turizam je, uprkos nezamislivim izazovima, pokazao da je izdržljiv i da ume da sačuva posebnost i atraktivnost čak i u vremenu krize“, rekla je Raca. Ovakvi događaji dobra su prilika da se okupe kolege iz cele Srbije, razmene iskustva i naprave plan za predstojeći period, saglasni su učesnici manifestacije „Dani turizma“.
 
Otvaranje ove manifestacije bila je prilika da se zaposleni u turizmu Srbije upoznaju i sa izazovima sa kojima se suočavaju kolege iz regiona. Direktor Turističke organizacije Severne Makedonije Ljupčo Janevski poručio je da je pandemija teško pogodila turizam u toj zemlji i da sa nestrpljenjem očekuju trenutak kada će uspešno započeta saradnja Srbije i Severne Makedonije biti nastavljena kroz nastupe na trećim tržištima. 
 
Manifestaciji „Dani turizma“ u Nišu prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović. Domaćini, Turistička organizacija Grada Niša pripremili su sadržajan program, izložbu, panele, predavanja kojima će ova nedelja posvećena turizmu biti upotpunjena.
 
PR TOS
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egipatski turisti na odmoru u Srbiji
14. Septembar 2021
Godinama su srpski turisti posećivali Hurgadu i Šarm-el Šeik.Da li će od sada...
Turizam
Raspisan tender za izgradnju turističkog kompleksa Mačkov kamen
10. Septembar 2021
Opština Krupanj raspisala je tender za izradu Plana detaljne regulacije za izgradnju...
Turizam
EU uklonila Srbiju sa
10. Septembar 2021
Evropska unija je uklonila Srbiju sa takozvane "zelene liste" trećih zemlja čijim...
Turizam
Crna Gora pooštrila mere – važe od utorka
10. Septembar 2021
Crnogorska vlada je usvojila nove mere u borbi protiv koronavirusa, koje stupaju na snagu 11....