Besplatni obilasci Beogradske tvrđave

21. Septembar 2018

Beogradska tvrđava otvorila je svoja vrata za organizovane besplatne obilaske za decu i odrasle u okviru programa „Dani evropske baštine” od petka do nedelje, saopšteno je iz JP „Beogradska tvrđava”.

Dečja tura biće realizovana u petak od 17 sati u okviru koje će deca kroz zabavne edukativne šetnje obići Rimski bunar, Vojni bunker i Barutanu. Program je prilagođen deci uzrasta od 6 do 15 godina, a turu će voditi arheolog - konzervator Jovana Mijatović.

Takođe, za decu je organizovana i radionica „O rimskim bogovima i grčkim herojima” za nedelju od 12 do 14 sati, kada će deca uzrasta od 10 do 14 godina obići postavku rimskih kamenih spomenika, iz jedne od najstarijih zbirki Narodnog muzeja u Beogradu, izloženih  u tajnovitom prostoru lapidarijuma u Velikom barutnom magacinu. U kreativnom delu radionice za decu je pripremljen kviz, čitanje i tumačenje natpisa i crtanje.

Radionicu vode muzejski savetnik Veselinka Ninković i viši kustos Ivana Minić. Broj mesta za radionicu je ograničen. Obavezno je prijavljivanje na i.minic@narodnimuzej.rs

Stručno vođenje kroz postavku u Velikom barutnom magacinu u pratnji muzejskog savetnika Veselinke Ninković biće u subotu u 11 sati, kada će posetioci moći da otkriju zanimljive pojedinosti o rimskim kamenim spomenicima, iz jedne od najstarijih kolekcija Narodnog muzeja u Beogradu, koji su kao deo stalne muzejske postavke izloženi u lapidarijumu. Prethodna prijava za ovaj obilazak nije potrebna.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...