Besplatne pešačke ture u Subotici

09. Jul 2019

Turistička organizacija Subotice ovog leta organizuje besplatne pešačke ture i za meštane i za turiste iz inostranstva kako bi ih upoznala sa najvećim znamenitostima Subotice i Palića.

Plava Fontana je mesto okupljanja i polaska turista koji sredom od 10 i subotom od 13 časova imaju mogućnost da krenu na besplatnu pešačku turu kroz centar grada i, uz pratnju licenciranog vodiča na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku, čuju zanimljive priče o najznamenitijim građevinama Subotice.

- Naš grad je poznat, pre svega, po stilu mađarske secesije, isto tako po stilovima baroka i klasicizma, i, naravno, po svojoj dugoj istoriji tako da smatram da već grad, sam po sebi, što se tiče arhitekture ima jako puno toga da ponudi. Naravno, tu su i brojni prateći sadržaji i objekti koji će, kao i do sada, pružiti dodatne usluge turistima - kaže Boris Tot, turistički vodič.

Gradska kuća, jedno od arhitektonskih čuda Srbije, Gradska biblioteka koju stameno podupiru Atlasi, prelepa palata arhitekte Ferenca Rajhla, zgrada Narodnog pozorišta, obnovljeno zdanje sinagoge, katedrala svete Terezije Avilske, Franjevačka i Pravoslavna crkva svetog Vaznesenja gospodnjeg…. To je samo deo znamenitosti koje, uz pratnju vodiča, i meštani i stranci imaju prilike da obiđu u besplatnim pešačkim turama.

- Cilj je, naravno, što bolje predstavljanje i zadržavanje samih turista u našem gradu. Ponuda besplatnih pešačkih tura kroz centar Subotice i na Paliću svakako će doprineti da turisti produže svoj boravak u našem gradu - kaže Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice.

Pored Subotice, besplatne pešačke ture organizuju se i na Paliću, koji svojom lepotom mami posetioce iz zemlje i inostranstva. Tu mogu da obiđu Veliku terasu, "Sovinu kulu" kod koje je Lajoš Vermeš organizovao prve Palićke olimpijske igre, kao i Ženski štrand i Letnju pozornicu, na kojoj će i ovoga jula biti održan Festival evropskog filma.

Izvor: RTV

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....
Turizam
Turističkoj organizaciji Srbije pripala Diplomacy&Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima
10. April 2024
U elegantnoj atmosferi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, održana je svečanost povodom osmog...