Besplatne aktivnosti na međustanici Zlatiborske gondole

10. Jul 2023
Image by JackieLou DL from Pixabay
Image by JackieLou DL from Pixabay

Gold gondola ulazi u letnju sezonu sa zdravim stilovima života. Osim vožnje najdužom gondolom na svetu, posetioce svakog dana očekuju raznovrsne besplatne aktivnosti na međustanici i Torniku, od 11 do 13 časova, u kojima će uživati i deca i odrasli.

Program sa zabavnim sadržajima počinje od ponedeljka 10. jula i trajaće do kraja leta. Ljubitelji adrenalina i ekstremnih iskustava će, svakog ponedeljka na međustanici, moći da se oprobaju u paraglajdingu uz stručnu podršku instruktora.

Sportske aktivnosti, među kojima je i streličarstvo, su na programu gondole svakog utorka na međustanici kod Ribničkog jezera. U duhu zabave, ova veština testira koncentraciju i preciznost okupljajući porodicu i prijatelje u atmosferi aktivnog odmora. Streličarstvo je moguće zakazati kao posebnu aktivnost tokom celog leta, svaki dan.

Sreda je posvećena dečijoj mašti kada će najmlađi razvijati nove veštine na likovnim, edukativnim i zabavnim radionicama.

Najbolji izbor za beg sa vrelog asfalta i užurbane svakodnevice je planinski ambijent pored Ribničkog jezera koji je postao omiljeno „antistres sklonište“ za turiste. Eko park na međustanici predstavljaće poseban vid modernog odmarališta koje će sadržati mobilijar od prirodnih materijala. Na putu prema Ribničkom jezeru nalaziće se drveni baldahini, natkrivene ležaljke povezane mostićima, ljuljaške sa pogledom na trasu gondole, kutak namenjen deci sa brojnim društvenim igrama, setovi klupa i stolova sa zasenama, kao i ostali elementi pogodni za duži odmor. Međustanica je roditeljima sa malom decom idealna za predah od vožnje jer se na jednom mestu mogu osvežiti uz napitke iz gondola bara, a u blizini je i tjubing staza kojoj se najviše raduju mališani.

Relaks radionice četvrtkom su pravi izbor za sve kojima je potreban odmor od svakodnevice. Posetioci će imati priliku da se, na međustanici, upoznaju sa različitim tehnikama opuštanja i načinima spravljanja eteričnih ulja odnosno antistres rolera.

Svakog petka će se menjati sadržaji iz oblasti zdravlja, ishrane i prirode kroz pripremanje raznih zdravih obroka, napitaka, lekovitih melema i čajeva karakterističnih za Zlatibor.

Posetioci svih uzrasta koji bi da testiraju svoje sposobnosti snalaženja u prostoru mogu se zabaviti u traženju Zlatne šišarke na međustanici i osvojiti razne nagrade.

Posebna atrakcija ovog leta biće električni bicikli koje će posetioci moći da iznajmljuju svakog dana. Putnici se prvo prevezu kabinom do Tornika odakle počinje jedinstvena biciklistička tura kroz koju se mogu upoznati sa prirodnim lepotama Zlatibora.

Podsetimo da je, od 10. jula, novo radno vreme Gold gondole od 9 do 17 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 18 časova.

Izvor: Turistička organizacija Zlatibora

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uvodi letove između Beograda i Porta
29. Septembar 2023
Air Serbia će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta...
Turizam
TOS obeležio Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu
27. Septembar 2023
Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra,...
Turizam
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. Septembar 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...
Turizam
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. Septembar 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...