Beogradskom sajmu prestižna nagrada "Turistički cvet"

12. Decembar 2018
Beogradskom sajmu prestižna nagrada 'Turistički cvet'

Beogradski sajam dobitnik je nagrade "Turistički cvet" za 2018. godinu, najprestižnije nagrade u oblasti turizma, koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje fizičkim i pravnim licima u Srbiji za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma na autentičan i kreativan način.

Na svečanosti u zgradi "Jugoslovenske kinoteke", generalnoj direktorki Beogradskog sajma Danki Selić nagradu je uručila direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Nagrada "Turistički cvet" dodeljuje se u pet kategorija. Za nagrade je nominovano 57 turističkih organizacija, manifestacija, agencija, turističkih i ugostiteljskih objekata, institucija i pojedinaca, a Beogradski sajam je, u svojoj kategoriji, postao laureat u konkurenciji čak 21 organizacije ili pojedinca koji su tokom 2018. godine turističku privredu Republike podigli na viši nivo, obogatili je novim sadržajima i učinili jednim od oslonaca srpske privrede u celini.

Za ovo visoko priznanje Beogradski sajam se preporučio i brojnim konkretnim sajamskim manifestacijama i celokupnim svojim poslovanjem.

- Međunarodni sajam turizma najveća je, najznačajnija, najprestižnija i najuticajnija turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi, koja svakog februara uspešno promoviše najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja i otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa. Ovaj sajam je najpouzdaniji pokretač turističke privrede i svih drugih grana turizma i ugostiteljstva u Srbiji i regionu - navodi se u saopštenju.

Nezavisno istraživanje pokazalo je da manifestacije Beogradskog sajma kao celine privlače u Beograd i njegove turističke i hotelske kapacitete više od 70 hiljada gostiju, oko 50 hiljada stranih i oko 20 hiljada domaćih, koji zajedno ostvaruju potrošnju od oko jedne milijarde dinara.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...