Beograd zaradio skoro 20 miliona evra od Fajnal fora Evrolige

21. Maj 2018
Beograd zaradio skoro 20 miliona evra od Fajnal fora Evrolige

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ocenio je da je Grad Beograd prezadovoljan organizacijom Fajnal fora i da su prevaziđenja sva očekivanja.

- Bio je ovo sjajan sportski vikend u Beogradu, sa više od petnaest hiljada gostiju i bez bilo kakvog incidenta. Beograd se predstavio u najboljem mogućem svetlu, a svi gosti, koji su imali priliku da podele svoje iskustvo, oduševljeni su našim gostoprimstvom, nivoom bezbednosti i samom organizacijom turnira. Upravo to je najbolja slika koju smo poslali u svet – rekao je Nikodijević.

Beogradska ekonomija će prihodovati između 18 i 20 miliona evra, dodao je Nikodijević, a kako je najavio gradski menadžer Goran Vesić, odmah posle konstituisanja svih organa, Grad Beograd će već sredinom juna poslati novi dopis Evroligi, gde će se kandidovati za završni turnir 2020. godine.

Vesić je dodao da prihod od Fajnal-fora ne ide samo u budžet grada Beograda kroz takse, već i hotelima, restoranima, šoping molovima.

– Ovo je bio pravi potez ne samo zbog prihoda već i zbog imidža grada, jer je direktan prenos utakmica gledan u preko 200 zemalja, a spot o Beogradu emitovan je u svakom prenosu. Ovaj događaj važan je i za razvoj sportske infrastrukture, obnovili smo “Arenu”, a svaki sportski događaj sa sobom nosi i obnavljanje opreme što sve kasnije ostaje gradu. Mi ćemo nastaviti sa politikom da svake godine imamo jedan veliki sportski događaj, a podsetiću da smo u “Areni” već imali velika takmičenja u futsalu, vaterpolu, dvoransko prvenstvo u atletici. Sledeće godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u ženskoj košarci i takva politika je dobra za grad – istakao je Vesić.

Podsetimo, u finalnoj utakmici u „Štark areni” košarkaši Real Madrida pobedili su sinoć ekipu Fenerbahčea, dok su košarkaši Žalgirisa osvojili treće mesto, pošto su pobedili moskovski CSKA.

Izvor: Agencije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...