Beograd u januaru posetilo 24% više turista

01. Mart 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Prema podacima Sektora za statistiku Sekretarijata za upravu Grada Beograda, prestonica je u januaru zabeležila veliki porast broja turista. 

U januaru mesecu, Beograd je posetilo 34.160 stranih turista što je za 24% više nego u istom mesecu prošle godine. Broj noćenja stranih turista veći je za 34%, i iznosi 85.214.

Po broju gostiju koji su u januaru posetili Beograd, najbrojniji su: Hrvati (+35%), Turci - (+53%); Bugari (+61%), Crnogorci (+23%) i Slovenci (+24%).

Najznačajniji rast u januaru beleže gosti iz Izraela (+75%). Takođe se nastavlja trend rasta u broju gostiju iz zemalja zapadne Evrope: Španija (+70%), Luksemburg (+67%), Belgija (+56%), itd.

Kada se govori o dalekim destinacijama, veću posećenost beleže gosti iz SAD, Australije, Kine i drugih azijskih zemalja, koji posećuju Beograd u okviru tzv “kružnih”, Balkanskih tura.

Kontinuirano povećanje broja gostiju, kao i broja ostvarenih noćenja u našem gradu rezultat je intenzivnih aktivnosti promocije Beograda na inostranim tržištima, novogodišnjih i božićnih praznika čije je obeležavanje nastavljeno i u januaru mesecu. Takođe, u januaru su u Beogradu održana dva evropska prvenstva: EP u vatrpolu i EP u futsalu, koja su imala veliki broj učesnika i stranih gostiju - ističe se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...