Beograd proglašen za najpopularniju destinaciju u Kini

28. April 2017
Beograd proglašen za najpopularniju destinaciju u Kini

Beograd je na Četrnaestom svetskom sajmu turizma u Šangaju proglašen za najpopularniju destinaciju, a srpska prestonica laskavo priznanje osvojila je na osnovu posetilaca i kineskih turističkih agencija.

- Ovo je sjajna vest za Beograd i Srbiju. Priznanje koje smo dobili na upravo završenom Sajmu turizma je potvrda svih napora koje smo imali u prethodnih nekoliko meseci. Započeli smo jednu veliku kampanju u kojoj smo pozvali kineske građane da posete Srbiju - rekao je Siniša Mali danas u Šangaju, gde mu je tom prilikom uručen pehar.

Da je sad više Kineza zainteresovano da dođe u Beograd pokazuje statistika:
-Za prva tri meseca smo imali povećanje kineskih turista od 100 odsto u odnosu na isti period prošle godine. To je trend koji će se nastaviti u narednim mesecima, a tome će doprineti i nagrada koju smo dobili na sajmu - rekao je Mali. Navodeći da Beograd uveliko radi na tome da se posetioci iz daleke Kine osećaju kao kod kuće, Mali napominje da su infotable, uglavnom u gradu ispisane u kineskom jeziku.

Turistička organizacija Beograda već ima kineski deo, a za dve nedelje će i veb prezentacija prestonice biti dostupna na kineskom jeziku.

- Radimo na tome da otvorimo direktnu liniju Beograd - Peking, ako uspemo to će biti sjajna stvar. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima bezvizni režim sa kineskim građanima, sve su to male stvari koje se uklapaju u jedan mozaik koji se zove povećanje broja turista u Beogradu, ne samo kineskih, nego i svih drugih - istakao je gradonačelnik. Mali je naglasio da je broj stranih turista u Beogradu u prethodne tri godine dvostruko veći, a radi se na tome da ih ima što više, budući da su, kako je rekao, trgovina, turizam, ugostiteljstvo važne grane za Beograd.

Kaže da preko 50.000 građana živi od toga, a pored povećanja prihoda, važan je i aspekt promocije Beograda i naše zemlje.
- Nagrade kao što je ova za najpopularniju destinaciju doprinose tome da građani Kine ponovo čuju za Srbiju i Beograd. Mi smo u kampanji imali ličnosti koje su u toj zemlji prepoznatljive, kao što su Novak Šoković, Velimir Bata Živojinović. Cilj je da kineski turisti koji obilaze svet dođu u što većem broju kod nas - rekao je Mali.

Sajam turizma u Šangaju, jedan od vodećih događaja u Kini iz te oblasti, održan je u periodu od 20. - 23. aprila 2017. godine, a na njemu su učestvovale 53 zemlje i preko 750 izlagača, a procenjuje se da je tu manifestaciju posetilo preko 50.000 ljudi.

Izvor: b92.net

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...