Beograd postao član Svetske federacije turističkih gradova

20. Septembar 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U gradu Čongkingu u Kini održan je peti samit Svetske federacije turističkih gradova (WTCF). Svečanom prijemu naše prestonice u članstvo ove federacije prisustvovao je direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović.

Svetska federacija turističkih gradova broji skoro dve stotine članova, od čega je ukupno 117 gradova, dok je veliki broj organizacija i investitora takođe uključen u rad ove u svetu sve značajnije organizacije koja promoviše model „povezanih ekonomija“ i olakšava pristup kineskom tržištu.

Prilikom svečanog prijema Beograda u članstvo WTCF, direktor TOB-a Miodrag Popović je ocenio da je glavni grad Srbije učinio veliki korak prema velikim i prekomorskim tržištima. Ova federacija, naglasio je Popović, omogućava da Beograd, koristeći mogućnosti koje pruža punopravno članstvo, promoviše turističku ponudu, ali i da iskoristi studije i istraživanja kineskog tržišta, kako bi se najbolje predstavili, imajući u vidu izvesno otvaranje direktnih letova "Er Srbije" za Peking.

Popović je, pored toga, zaključio da ova federacija okuplja gradove spremne za razmenu ideja i povezivanje destinacija, ali i da otvara vrata novim investicijama dostupnim zahvaljujući novom modelu saradnje koju Svetska federacija turističkih gradova promoviše - saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...