Beograd i Srbija otkrili tajne naše turističke ponude Šveđanima

19. April 2019

U Stokholmu je 15. aprila organizovana prva promocija Beograda i Srbije u prijatnoj i opuštenoj atmosferi na prestižnoj lokaciji u centru švedske prestonice. Događaj su organizovale Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije u saradnji sa poznatim TV licem našeg porekla, Jovanom Radomirom, i uz podršku Ambasade RS u Stokholmu.

Događaj u „Sjo & Land” okupio je oko 70 gostiju, predstavnika turističkih agencija, medija, poslovnih ljudi i poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture, privrede i javnog života Švedske.

Od prisutnih turističkih kompanija zainteresovanih da uvrste u svoju ponudu Beograd i Srbiju odnosno intenziviraju postojeću, ističu se Europaweekend, Airtours, Resia, Grand Travel, Travel2, Ethnos Travel Agency, The Travel Collection.

Među poznatim gostima bili su Staffan Olsson, svetski i evropski prvak u rukometu, Zimzon Lelo, televizijska zvezda, Abgar Barsom, profesionalni fudbaler, Yankho Kamwendo, glumac, Jacob Brandon-Cox, direktor teniskog turnira "Stockholm Open", Reegolito, švedska pop zvezda, Jelena Drenjanin, švedski predstavnik u EU, Dušan Umčević, TV voditelj, Lottie Knutsson, nekadašnji direktor "Fritidsresor" koji sada promoviše destinacije za putovanja na TV4, i mnogi drugi.

Program promocije je počeo obraćanjem Dragana Momčilovića, ambasadora Republike Srbije u Stokholmu, koji je zvanicama skrenuo pažnju na najvažnije kulturne znamenitosti naše zemlje i velikane srpske istorije. Usledilo je obraćanje predstavnika TOS-a i TOB-a, Željke Pudar i Jelene Stanković, koje su prezentovale Srbiju kroz ponudu za aktivni odmor u brojnim gradovima i turističkim mestima, i Beograd kao „grad sa dušom“ i popularnu evropsku “city break” destinaciju. Istaknuti su svakodnevni letovi na relaciji Beograd Stokholm našeg nacionalnog avio prevoznika Er Srbije kao faktora za uvećanje turističkog prometa dve zemlje. Tokom večeri emitovani su promo filmovi “See Serbia”, “Belgrade Love Story”, a gosti su imali prilike da degustiraju specijalitete domaće kuhinje restorana „Balkan Steak House – Stockholm” kao i vina Topličkih vinograda, Staru sokolovu rakiju i Jelen pivo.

Program je vodio Jovan Radomir, novinar i voditelj televizije „SVT”, i autor projekta “Balkan Food Club” koji je nedavno objavio nekoliko reportaža o Beogradu u renomiranim švedskim magazinima poput „RES” i „Expressen“.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...