Beograd dobija grandiozni kompleks Skyline na ulazu u Kneza Miloša

26. Januar 2017
Beograd dobija grandiozni kompleks Skyline na ulazu u Kneza Miloša

Centralna ulica koja vodi u samo srce Beograda za nekoliko godina dobiće potpuno novi izgled. Istaknuti lokalitet u Ulici kneza Miloša, na kome se nalazilo bivše Savezno Ministarstvo unutrašnjih poslova, biće pretvoreno u 68.000 m2 višenamenskog poslovno-stambenog kompleksa sa pažljivo osmišljenim urbanističkim rešenjem, prenosi portal "eKapija".

Procenjena vrednost kompleksa, nazvanog Skyline Belgrade, iznosi 200 miliona evra.

U fokusu projekta su tri kule, od kojih je jedna namenjena za poslovni prostor, a druge dve za stambeni. Predviđen broj kvadrata za stambene jedinice iznosi 34.000 m2, za maloprodajni prostor 4.000, dok će poslovni prostor imati 30.000 kvadrata.

Investitor je AFI Europe, vodeća kompanija za razvoj nekretnina i investicija, koja posluje u centralnoj i istočnoj Evropi, fokusirana i na razvoj velikih poslovnih istambenih projekata u Srbiji.

CEO projekta Adir El Al i arhitekta Ami Mur, prezentovali su konceptualno rešenje projekta Skyline Belgrade.

- Ponosni smo na ovaj projekat za koji verujemo da će u budućnosti predstavljati simbol Beograda. Ovaj poslovno-stambeni kompleks pružiće svojim stanarima jedinstvene pogodnosti i luksuz, a sve to na prestižnoj lokaciji u samom centru grada, nedaleko od glavnih saobraćajnica u Kneza Miloša i diplomatskih predstavništava. Naša prodajna kancelarija biće otvorena u prvoj polovini 2017. godine. Mi čvrsto verujemo u srpsko tržište, zbog čega smo odlučili da nastavimo sa ulaganjem i realizujemo ovako velike projekte poput Skyline Belgrade-a - izjavio je Adir El Al, CEO projekta Skyline Belgrade.

Arhitekta Ami Mur je ukazao na to da taj kompleks ima tendenciju da postane novo obeležje Beograda, imajući u vidu elegantnu i sofisticiranu arhitekturu koja će ga krasiti.

- Kada je reč o stanovima u Skyline Belgrade-u, oni će biti više od toga i predstavljaće unikatan, kvalitetan i udoban dom na vrhu Beograda.

Pored izgradnje samog kompleksa i park Gazela biće preuređen u jedinstvenu zelenu oazu, koja će oplemeniti ovaj kraj.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da će i cela Ulica kneza Miloša biti rekonstruisana u toku ove godine. Imaće po tri trake sa obe strane, kao i drvored, a biće prilagođena i pešacima.

On je naglasio i da se nada da će investitori dobiti građevinsku dozvolu u avgustu ili septembru ove godine, kada će biti omogućeno da gradnja kompleksa Skyline počne.

Inače, planirane su dve faze izgradnje, od kojih bi prva trebalo da traje oko 2,5 godine. Druga će krenuti u zavisnosti od stanja na tržištu, a trajaće godinu do dve. Planirano je da ceo kompleks bude završen četiri do pet godina po početku izgradnje.

Prodajna kancelarija za stambeni i komrcijalni proctor biće otvorena u prvoj polovini 2017. godine. Navedeno je i da cene još nisu formirane, ali da se svakako mogu uporediti sa naseljem Central Garden, gde je prosečna cena kvadrata 2.150 evra, bez PDV-a.

Ekskluzivni zastupnik prodaje projekta Skyline Belgrade je vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBRE Srbija.

Detalji projekta

  •  Ukupno 68.000 m2 stambeno-poslovnog prostora
  • Poslovna kula visoka 129 metara, od 28 spratova
  • Stambene kule od 64 i 77 metara
  • Parking na 5 podzemnih nivoa, sa ukupno 906 parking mesta

AFI Europe

Kompanija AFI Europe na tržištu Srbije prisutna je od 2005. godine, kada je započela izgradnju Airport City Belgrade, a nakon ove najveće investicije, 2014. godine započela je izgradnju prvog kondominijuma u centru prestonice - Central Garden.

AFI Europe učestvuje u razvoju i investiranju u stambeno-poslovne projekte u Češkoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Nemačkoj, Letoniji i Poljskoj. Kompanija razvija poslovne komplekse, tržne centre, poslovne i logističke parkove i stambene projekte. Ovakav portfolio potencijalnim kupcima pruža sigurnost u investitora koji je već godinama prisutan na našem tržištu i iza kojeg stoje više nego uspešni finalizovani projekti.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...