Benzinska stanica "Batrovci 2" na evropskoj kamperskoj mapi

03. April 2019

MOL Serbia benzinska stanica Batrovci 2, koja se nalazi odmah nakon graničnog prelaza Batrovci-Bajakovo u smeru Hrvatska-Srbija, prva je i jedina benzinska stanica na auto-putu E 70 na kojoj je kamperistima omogućeno da pripreme svoja vozila za dugu vožnju.

Ugradnjom sanitarne stanice – Dock Stop MOL Serbia se upisala na evropsku kampersku mapu ovom jedinstvenom uslugom.

- Podaci Turističke organizacije Srbije pokazuju da je tokom 2017. godine Srbiju posetilo skoro 6.000 kamperista. Procene udruženja kamperista je da je taj broj i trostruko veći. Nepostojanje sanitarnih stanica koje će im omogućiti snabdevanje strujom, vodom i omogućiti da isprazne otpadne vode su razlozi zbog kojih Srbija nije prvi izbor kamperista prilikom planiranja ruta za putovanja. Na taj izazov smo odgovorili postavljanjem sanitarne stanice na benzinskoj stanici Batrovci 2, koja se nalazi na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske. Želeli smo da, na ovaj način, damo i svoj doprinos razvoju kamperskog turizma za koji Srbija ima velikog potencijala - izjavila je Nataša Vukšić, direktor Maloprodaje MOL Serbia.



Sanitarna stanica – Dock Stop kamperistima omogućava da dopune vozila čistom vodom, strujom, ali i isprazne sanitarne tankove. Na jednom mestu očekuju ih utičnice za struju 16A, slavine za čistu vodu, prihvat za pražnjenje crnog i sivog tanka sa ispiračem i LED osvetljenje za bolju vidljivost.

Posebnu pogodnost omogućavaju posebno izdvojena parking mesta namenjena kamperistima, kao i postojanje Fresh Corner restorana u kojem mogu da se osveže uz ponudu domaće kuhinje, popiju kafu vrhunskog kvaliteta i koriste besplatan wi-fi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...