Austrijski novinari otkrivaju raznovrsnost Srbije

28. Maj 2018
Austrijski novinari otkrivaju raznovrsnost Srbije

Turistička organizacija Srbije (TOS), uz podršku lokalnih turističkih organizacija gradova Novog Sada i Niša organizuje studijsku posetu za novinare iz Austrije pod nazivom „Otkrij raznovrsnost Srbije“ u periodu od 28. maja do 2. juna.

U cilju promocije turističkih potencijala Srbije kao atraktivne turističke destinacije, novinari će se upoznati sa  „city break“ destinacijama: Beograd, Novi Sad i Niš, prirodnim lepotama Srbije – Resavskom pećinom.

Posebnu čar ovoj poseti daće i plovidba Dunavom, kročiće kroz istoriju Balkana i Srbije od praistorije obilaskom Lepenskog vira, preko rimskih iskopina Gamzigrada, kroz srednjovekovnu Srbiju tvrđave Golubački grad i manastira Manasija, nastavivši u Srbiju za vreme Osmanskog carstva – posetom Ćele kuli i Habsburške monarhije obilaskom nekadašnjeg pograničnog grada Zemuna.

Novinari će takođe imati priliku da iskuse gastronomske čarolije Vojvodine, vlaške kuhinje i južnjačku ponudu sa roštilja.

Prema statističkim podacima, u 2017. godini Srbiju je posetilo oko 33.000 austrijskih turista, što predstavlja rast od 11%, a ovom broju se dodaje još oko 4.500 turista koji su Srbiju upoznali plovidbom duž Dunava. Tendencija rasta je nastavljena i u prva 3 meseca 2018. godine, gde je zabeležen porast za 9% u odnosu na isti period prošle godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...