Arapi zainteresovani za Pazarville - U Novom Pazaru planirana gradnja vila, hotela, šoping mola...

14. Oktobar 2016
Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay
Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay

Menadžment kompanije MujEn, na čelu sa vlasnikom Enverom Šukuricom, posetio je visoke zvaničnike privredne komore Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Dubaiju, a tema sastanka bilo je veliko interesovanje arapskih privrednika za partnerstvo i saradnju u oblasti turizma i nekretnina.

Domaćini su bili veoma zadovoljni predlogom o poslovnoj saradnji, a pregovaralo se o ulaganju na području Kopaonika i Novog Pazara, sa akcentom na unapređenje turizma, saopštio je MujEn.

Direktor apart hotela MujEn Lux, Salko Đukić, iskoristio je zvaničnu posetu za razgovore sa turističkim agencijama i turoperatorima, kao i predstavljanje kapaciteta apartmanskog kompleksa MujEn Lux i same planine Kopaonik, kao najvećeg zimskog turističkog centra ovog dela Evrope.

- Povoljnosti ranog bukinga, specijalne ponude, raskošni ambijent hotela koji odiše orijentom, velnes centar na više od 400m2 kao i restoran sa kuhinjom po HALAL standardu, bili su dovoljni da izazovu veliko interesovanje - kažu u MujeEn-u.

U toj kompaniji dodaju da nakon ovih sastanaka u budućem periodu očekuju posetu zvaničnika Privredne komore UAE, kao i predstavnike jednog velikog investicionog fonda, koji su pokazali interesovanje za projekat Pazarville. Reč je o lokaciji gde je po urbanističkom planu dozvoljeno zidati 300 vila, šoping mol, sportsko-rekreativni centar sa zatvorenim bazenom, restoranima, hotelom i ostalim sadržajem.

Planirani Pazarville od grada deli samo gusta borova šuma, a ovde se ukršta klima sa Golije, Rogozne, Kopaonika i Hajle, te lokacija predstavlja pravu vazdušni banju.

- Za kupovinu vila za odmor poslovnih ljudi u Pazarvillu bi bili zainteresovani kupci ne samo iz Dubaija već i iz Katara, Bahreina, Abu Dabija... - kažu u MujEn-u nakon sastanaka u UAE.

Privrednici iz Emirata bi trebalo da se upoznaju sa turističkim potencijalima Srbije, da razgovaraju sa predstavnicima turističkih organizacija Novog Pazara i Kopaonika, kao i vlasnicima određenih građevinskih parcela, a kompanija MujEn će im obezbediti boravak u apart-hotelu MujEn Lux.

- Nakon posete očekujemo konkretnije poslovne rezultate, koji će biti značajni za pokretanje privrede, građevinarstva i turizma celog regiona - kažu u kompaniji MujEn.

Izvor:
eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...