Amsterdam uvodi turističku taksu od 10 evra po danu

18. Septembar 2017
Amsterdam uvodi turističku taksu od 10 evra po danu
Amsterdam je prošle godine posetilo 16 miliona ljudi, a poslednjih pet godina broj turista u ovom gradu svake godine poraste za milion. S namerom da zaštiti svoj čudesni centar grada i okrene se bogatijim turistima, Amsterdam je spreman da podigne turističku taksu na 10 evra po danu....
Ostavite komentar
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce našeg portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Turističkog sveta ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Turističkog sveta.
Administratorima portala Turistički svet se možete obratiti ovde: komentari@turistickisvet.com

Svi komentari

Agriagora (Aleksandar Ristanovic)
Utorak , 19.09.2017. 18:59h
Preporuka:
0
+
0
-
Licno mislim da ce ova ideja imati kontra efekat. Kao lokalni turisticki vodic, upravo u Amsteradmu, iz licnog iskustva zakljucujem da moji kljijenti sto su bogatiji to vise stede. Povecace se potraznja za nocenja u mimo amsterdamskim hotelima koji su vec godinu dana unapred po pravilu prebukirani a ljudi ce i dalje dolaziti na jednodnevne ture ...i posete najvecoj amsterdamskoj atrakciji Red Light District-u. Inace gradski oci vec odavno planiraju da otkupom i redukcijom broja kabina (sobica ) gde dame (... i "gospoda") nude svoje sluzbe potpuno eliminisu ovu gradsku cetvrt i pretvore je u areal skupih butika i radnji svetskih modnih marki (...??). Pre mislim da ce ova odluka biti vise stetna nego korisna u smislu popularizacije Amsterdama kao "Mekke holandskog turizma". Sto se tice nas vodica i nasih angazmana mislim da se situacija nece mnogo promeniti. Pozdrav iz Schiedama.