Akva park u Budvi nedavno primio prve posetioce - sledi izgradnja na Loznom kalemu u Nišu

15. Jul 2016
Image by Max Romulus from Pixabay
Image by Max Romulus from Pixabay
Image by Max Romulus from Pixabay
Image by Max Romulus from Pixabay
Image by Max Romulus from Pixabay

Jedno od nalpopularnijih letovališta crnogorskog primorja, grad Budva, ovog leta svojim posetiocima ponudiće nezaboravno adrenalinsko iskustvo u atraktivnom akva parku, koji je nedavno otvoren za posetioce. "Aquapark Budva" smešten je na brdu Topliš i prostire se na 41.800 m2.

 
- U okviru akva parka nalazi se 14 tobogana, uključujući i najveći "Kamikaza" tobogan, visine 26 metara, i najduži "Tornado slide", dužine 145 metara. U spisak ekstremnih tobogana možemo ubrojati i "Small Kamikazu" koja polazi sa 17,5 metara, kao i "Hidrotube Black Hole Slide", "Rafting slide", "Black hole" i mnoge druge – specijalno za "Turistički Svet" otkriva menadžer akva parka u Budvi Igor Kojić, dodajući i da ovaj akva park ima 4 bazena – jedan sa barom i brzom rekom, drugi sa hidromasažnim ležaljkama, dečiji i talasni bazen, koji je za sada najveći u regionu, kao i 5 bazena u okviru tobogana.

Restoran sa najboljim pogledom u Crnoj Gori
 
- Sastavni deo ovog akva parka je i odeljak za decu, u okviru kog postoje 53 različite atrakcije i brojni dečiji tobogani, kao što su "Danubio slide", "Black hole kamikaza", "Giant body slide", "Kamikaza", "Hidrotube black hole slide" i još nekolicina koji polaze sa visine od 6.5m. U sklopu akva parka nalaze se i veliki restoran sa 450 sedećih mesta, dečiji restoran, dva kioska brze hrane, 2 koktel bara od kojih je jedan u sklopu brze reke, photo shop, suvenirnica... - kazuje Kojić, posebno ističući fenomenalni panoramski pogled iz restorana na Budvu, koji ovaj akva park čini jedinstvenim.
 
Jedan od većih akva parkova u Evropi
 
Od našeg sagovornika saznajemo i da je "Aquapark Budva" najveći vodeni park na južnom Jadranu, i jedan od većih u Evropi, koji će dnevno moći da primi i do 5.000 ljudi. 
- Akva park će biti otvoren svake godine u periodu od maja do oktobra, i cena ulaznice za decu iznosi 12 evra, a za odrasle 20 €, dok je za najmlađe posetioce ulaz gratis - otkriva menadžer ovog akva parka, čija je investicija iznosila 13 miliona evra.
 
Nakon Budve, akva park u Nišu i Beogradu
 
Investitor ovog projekta je crnogorska firma "AquaTerra Solution", na čelu sa suvlasnikom Sahretom Hajdarpašićem. 
 
- "Aquapark Budva" će u mnogome poboljšati turističku ponudu ne samo Budve, već i cele Crne Gore, imajući u vidu da je ovo jedinstven projekat na našim prostorima – ističu iz ove kompanije, koja odmah po otvaranju "Aquaparka Budva" planira da započne izgradnju i vodenog parka na Loznom kalemu u Nišu, koji bi trebalo spremno da dočeka goste već naredne sezone.
 
- Osim akva parka u Nišu, namera naše kompanije je i izgradnja velelepnog akva parka u prestonici Srbije, Beogradu – ekskluzivno otkriva Igor Kojić.
 
B. Bosnić
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...